Factsheet Windmolens en Zonnevelden – Rheden Rationeel aangeboden aan wethouder Klomberg

Foto: Rheden Rationeel

DE STEEG – Donderdag 7 januari ontving wethouder Klomberg de Factsheet Windmolens en zonnevelden uit handen van Rheden Rationeel (Anita Werkman, Frederik Serné, Henk Alkemade en Roelof Meijer). Dit gebeurde online tijdens een 10 minuten durend gesprek over de grootschalige opwek van energie door zon en wind.

Ook Karen Hoorn, urban planner van de gemeente Rheden, was erbij aanwezig.

In de Factsheet hebben we verschillende aspecten van grootschalige energie opwek uit zon en wind belicht.

Over het landschap en beleving, natuur en milieu, gezondheid en welzijn, financiën en wetgeving. Daarnaast hebben we nog een stuk gewijd aan Klimaatalarm en de schadelijke effecten die dat heeft. We hebben zoveel mogelijk feiten benoemd en die gestaafd met voetnoten en bronnen.

We vroegen wethouder Klomberg de inwoners van Rheden te voorzien van objectieve informatie over de plannen.

Bijvoorbeeld hoe gemeente Rheden er in 2030 uitziet en in 2040, als de plannen zijn uitgevoerd. Rheden rationeel wil dat er eerlijke voorlichting wordt gegeven met de juiste benoeming van de voor- en nadelen, risico’s, onzekerheden en de kosten op alle vlakken (financieel, gezondheid en welzijn, natuur en landschap).

Rheden Rationeel vertrouwd erop dat deze Factsheet de gemeente hierbij gaat helpen.

Klik HIER voor een interessante kleurrijke interactieve presentatie of open de factsheet HIER als pdf-file. Kijk voor meer informatie op: https://rhedenrationeel.nl/.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden