Happy Stones duiken steeds meer op op diverse plekken

27 jan 2021, 22:30 Nieuws
happy stones elly de wit
Elly de Wit
REGIO - Mogelijk heeft u ze al gevonden, zelf gemaakt of verstopt. Het begon onder de noemer Happy Stones maar ze zijn nu ook bekend als zwerfstenen. Een initiatief dat wereldwijd is opgepakt. Een initiatief dat voor iedereen uitvoerbaar is en een lach op gezichten teweegbrengt.
Ook in onze gemeente zwerven diverse steentjes rond. Stenen die beschilderd zijn met hoopvolle woorden, gewoon een kleurtje gekregen hebben, leuke tekeningen en ware kleine kunstwerken. Ze hebben allemaal hetzelfde doel: tover een lach op iemands gezicht en vermaak je met het maken, speuren en verstoppen.
Er zijn verschillende makers; Van heuse kunstenaars tot creatieve kinderen. Er zijn diverse Facebookpagina's te vinden; sommige vragen een melding te doen waar de steen gevonden is. Andere vragen een foto te maken om zo de maker te laten weten dat de steen gevonden is. Weer andere sturen er op aan om de steen verder te verstoppen, of dat ze mee genomen mogen worden naar huis. Er zijn vele Facebookpagina's en websites te vinden om je bij aan te sluiten.

Michelle Hennekes van Happy Stones vz (veluwezoom) vertelt:

"Afgelopen april 2020 kwam ik via mijn hobby geocaching in contact met happy stones. Stenen die je blij maken of een kleine glimlach brengen. Op het moment dat ik mijn eerste steen vond kwam deze precies op het goede moment, ik had echt wat vrolijkheid nodig. Ik ben gaan zoeken waar deze steen vandaan kwam en kwam op een Happy Stones groep in de buurt van Rotterdam terecht, een behoorlijk eind bij de gemeente Rheden vandaan dus.
In de buurt van Rheden was op dat moment nog geen Happy Stones groep, waardoor ik besloot de vrolijkheid die ik vond in het vinden van een mooie steen, voort te zetten met mijn eigen Facebookgroep.
op en maakte vanaf dat moment mijn eigen stenen. Ik kocht stenen, acrylverf(stiften) en transparante lak en verzon een tekst voor op de achterkant van de stenen. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat de vinders weten wat ze met de stenen moeten/mogen doen (meenemen of laten zwerven) en waar ze de gevonden stenen kunnen melden. Ik begon in Dieren en Velp met verspreiden van mijn Happy Stones. Daarnaast stopte ik ze in geocaches.
Tijdens de sinterklaas periode kwam er een oproep van de Happy Stones groep bij Rotterdam. Zij wilden stenen met pietjes en cadeautjes maken voor kinderen om zo de kinderen toch een leuk feest te geven. Daar hadden ze alleen wel wat hulp bij nodig. Samen met mijn moeder maakte ik bijna 200 Happy Stones met pietjes en cadeautjes erop en verstopte deze in Dieren en Velp. Er werden heel wat stenen gevonden en gemeld op onze Facebookpagina. Iedereen vond het een geweldig idee.
Na verloop van tijd werd onze pagina gevonden door meer mensen en kwamen er ook meer mensen bij die zelf stenen gingen maken. Inmiddels beheer ik de pagina en zijn er 5 tot 10 mensen, waaronder ikzelf, die Happy Stones maken voor Happy Stones vz en deze verspreiden in o.a. de gemeente Rheden en Doesburg. Het hoeven geen gigantische kunstwerken te zijn, de simpelste tekeningetjes zijn al leuk om een glimlach te brengen. Er zijn ook mensen die echt prachtige kunstwerken maken op stenen, daar hebben wij er ook een paar van in onze groep.
Als steenkunstenaars vinden wij het belangrijkste dat de kunstenaars plezier hebben in het maken en de vinders blij worden van het vinden van onze Happy Stones".
Andere pagina's/groepen, sommige privé, zijn bijvoorbeeld:
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846