Hoog water in de Velperwaarden delen zijn afgesloten

VELP/RHEDEN – In verband met het stijgende water in de IJssel is het fietspad tussen Velp en Rheden afgesloten. Natuurmonumenten sloot ook het struinpad in de Velperwaarden en roept bezoekers op om niet de afgesloten delen in te gaan.

Boswachters zullen hier samen met de gemeente en de politie op toezien. Verstoring van de dieren die er leven kan immers nare gevolgen hebben.

De Velperwaarden zijn het leefgebied van allerlei dieren. Van nature kunnen zij prima omgaan met de periodes van hoog water. Soorten als hazen, reeën, vossen en ook dassen kunnen goed zwemmen. Zolang er voldoende plekken zijn waar ze naartoe kunnen, en zolang ze niet verstoord worden, kunnen ze zichzelf prima redden.

De hogere delen van het gebied zijn vluchtplekken waar de dieren veilig zijn en tot rust kunnen komen. Zou je daar gaan wandelen of fietsen dan vluchten de dieren. Reeën bijvoorbeeld hebben de neiging het water in te vluchten en sterven dan een verdrinkingsdood.

Bezoekers die het hoge water willen bekijken kunnen terecht op de dijk achter bedrijventerrein De Beemd of bij gemaal De Volharding. Vanaf die plekken is het schouwspel prima te zien.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden