De horeca-afhaal is al klaar voor Valentijnsdag

Foto: Café restaurant Verheyden - Eva Oonincx

RHEDEN – Aanstaande zondag 14 februari is het weer zover: De dag van de liefde. Deze dag, beter bekend als Valentijnsdag, was altijd een drukke avond voor alle horecagelegenheden.

Door het coronavirus is uit eten gaan onmogelijk, maar veel horecabedrijven hebben wel wat extra’s gedaan met hun afhaal-/bezorgmenu. Op deze manier kunnen mensen thuis toch nog een romantisch etentje hebben.

Valentijn voor de liefde en als steuntje in de rug

Twee Rhedense restauranteigenaren kwamen met het idee van een Valentijnspakket voor hun bedrijf ‘Café-restaurant Verheyden’ in Arnhem. De koks hebben een dinerbox samengesteld met allemaal hapjes en een rode roos erbovenop. “Het idee van de box is ontstaan omdat het ons leuk leek om wat speciaals te doen voor Valentijnsdag. Het pakket is echter niet alleen gemaakt voor koppels, het kan voor bijvoorbeeld vrienden ook een mooi steuntje in de rug zijn in deze periode”, vertelt eigenares Eva Oonincx.

De Valentijnstraditie wordt hoog gehouden

Restaurant De Ruif naast het bezoekerscentrum in Rheden is ook al bezig met de voorbereidingen voor Valentijnsdag. De afhaal van het restaurant loopt goed. Overdag hebben ze kraampjes waar onder andere chocomel en frietjes afgehaald kunnen worden. In de avond is het restaurant open voor afhaal van dinergerechten. Ook dit restaurant heeft een diner pakket voor Valentijnsdag. “Wij doen elk jaar iets bijzonders voor Valentijnsdag, ook nu we alleen voor afhaal open zijn willen we dat erin houden”, vertelt werkneemster Monique Gravin van Buren.

Romantisch ontbijten

Wanneer koppels liever de dag romantisch beginnen in plaats van afsluiten, dan is er nog ‘Het wapen van Rheden’. Dit horecabedrijf wil zich graag onderscheiden van andere bedrijven met een ontbijtpakket. Deze bevat allerlei zoete lekkernijen zoals zelfgemaakte brownies en appeltaart. Werknemer Aloys van Megen laat weten dat de afhaal goed loopt en dat ze verwachten dat Valentijnsdag zal gaan zorgen voor een drukke ochtend.

Afhalen/Bezorgen

Natuurlijk zijn er nog veel meer afhaalrestaurants in gemeente Rheden, kijk voor meer informatie en eventuele acties ook op: Afhaalrestaurants in gemeente Rheden.

(Door Merel Zuijderwijk)

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen