PvdA viert 75-jarig bestaan met gebakronde

Foto: PVDA Rheden

RHEDEN – De PvdA bestaat 75 jaar. Om dat te vieren trakteerde de afdeling Rheden op 9 februari 2021 op gebak. Zo werden twee langdurige leden in het zonnetje gezet.

Dhr. Nabring en Verschuur zijn beiden al 71 jaar lid van de partij! Het partijbestuur ging bij ze op bezoek om hen met gebak en bloemen te verrassen. Fractievoorzitter Marleen Noorland bezocht de 89 jarige heer Nabring in Rheden. Voorzitter Hageman en penningmeester Tom Couwenhoven belde aan bij de 88 jarige heer H. Verschuur in Velp.

Het echtpaar Verschuur was blij verrast met het eerbetoon. Verschuur was pas 17 jaar oud toen hij lid werd van de PvdA. Hij ging toen werken bij de AKZO in Arnhem. Dat was een grote werkgever met een eigen bedrijfsschool. Uiteindelijk kwam hij er op de tekenkamer terecht. Hij bleef er zijn hele leven werken tot de eerste computers kwamen, zo’n 27 jaar geleden. Toen moest hij, tegen zijn wil, met vroegpensioen.

Het lidmaatschap van Arie Nabring begon op z’n 18e, in het Groninger land. Een echte Groninger, 32 jaar oud naar Rheden gekomen om Engelse les te geven op de ULO. Later gaf hij les op de Pedagogische Academie in Arnhem. Vanuit een echt Rood nest, vader bij SDAP en hij is altijd bij de AJC betrokken geweest. Altijd interesse in Partij vraagstukken. Meteen ook actief in bestuursbaantjes. Hij heeft vaak commissiewerk gedaan, dicht bij de gemeenteraad, en hij was ook een tijdlang lid van het Bestuur van de afdeling Rheden.

Eerder op de dag had de PvdA ook al gebak aangeboden aan de politie in Velp en de Boa’s in de gemeente Rheden. Zij wil daarmee haar waardering uitspreken voor deze handhavers. Er wordt veel van hen gevraagd in deze moeilijke tijd. Fractievoorzitter Noorland: ‘Wij willen ze met dit gebaar een hart
onder de riem steken. De PvdA in deze gemeente vindt dat ook zij juist nu alle steun verdienen’.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden