Studentenvereniging Quercus Van Hall Larenstein zamelt geld in voor Cafe d’Oranjeboom

VELP – Zaterdagmiddag 20 februari kreeg Rob Pluim, eigenaar van Café d’ Oranjeboom in de Oranjestraat te Velp, bezoek van vier leden van Studentenvereniging Quercus van Hogeschool Van Hall Larenstein, hij werd verrast met een een cheque van 250 euro (ter ondersteuning vanwege corona).

Aanwezige vicevoorzitter Anouk Bes van de Studentenvereniging Quercus nam het woord. Zij bedankte Rob Pluim voor hun fijne samenwerking en altijd een hartelijk ontvangst bij menig feest in Café d’ Oranjeboom.

Anouk Bes studeert bos- en natuurbeheer aan Hogeschool Van Hall Larenstein en woont in een gezellig Quercus-huis. Na drie jaar wonen in Velp heeft ze vele leuke en gezellige plekken in Velp leren kennen en daar valt ook haar favoriete bruine Café d’ Oranjeboom onder.

De eigenaar van Café d’ Oranjeboom is ook een goede vriend van de studentenvereniging. Het café stond vaak open voor vergaderingen, borrels en feestjes. Wanneer de sociëteit, De Drie Haringen aan de Rijnstraat in het centrum van Arnhem, haar deuren moest sluiten, voordat de rest van de horecagelegenheden dicht moesten, konden zij daar alsnog vaak en coronaproof terecht.

Anouk Bres: “Tijdens een van de laatste avondjes dat wij daar aan de bar konden zitten tapte het café verschillende bieren van brouwerij De Snor. Brouwerij De Snor is een lokale brouwerij die, net als wij, goed contact heeft met Rob Pluim.” De brouwerij was naast dat het bekend was bij het café ook bekend onder de studenten wegens het midzomerfestival in Velp. Leden van Quercus benaderden de activiteitencommissie en mij om iets te gaan organiseren in samenwerking met de brouwerij (Mede-eigenaar van de brouwerij, Jaap Lok).

“Op een van de laatste avonden dat horecagelegenheden nog open waren, raakte ik in contact met de brouwerij, waardoor wij samen op het uiteindelijke idee kwamen om een online bierproeverij te organiseren.”

Na overleg hadden wij besloten om de pakketten iets duurder uit te laten vallen en het overige bedrag vrij te maken voor ons favoriete café!

De online bierproeverij bestond uit zeven verschillende speciaal bieren die stuk voor stuk werden gepresenteerd door Rob Pluim en Jaap Lok van Brouwerij De Snor. “Dit zorgde voor een zeer geslaagde avond, zeker in coronatijd en wegens de vlotte en enthousiaste praatjes die men uiteindelijk kreeg!” Met als resultaat een aardig bedrag.

Als dank hiervoor overhandigde Anouk een cheque van 250 euro en bedankte Rob Pluim hen voor deze leuke geste.

Rob Pluim:

“Ik hoop jullie weer graag te mogen ontvangen in mijn café. Ik ben blij verrast !! Dit had ik nooit verwacht stamelde hij. Hierna werd de champagne ontkurkt en een toost uitgebracht op een snel weerzien IN het café, met een ouderwets bezoek met vele feesten!”

Voor geïnteresseerde die nog een extra bedrag willen doneren aan café d’Oranjeboom, kan op de onderstaande link klikken. Het bedrag kan je geheel zelf bepalen en er kan betaald worden met IDEAL.

https://www.rondjevoordebar.nl/kroeg.php?id=4

Anouk: Laten we met zijn allen ervoor zorgen dat ons plaatselijke stamcafé de lockdown door komt!

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden