Tv programma BinnensteBuiten viert jubileum bij kasteel Biljoen

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Elke werkdag om 18.50 uur is het lifestyle-programma BinnensteBuiten op NPO 2 te zien. Vrijdag 26 februari viert het programma haar 1000ste aflevering bij kasteel Biljoen.

Landgoed en kasteel Biljoen is eigendom van Geldersch Landschap & Kasteelen en wordt nog particulier bewoond. Het kasteel en landgoed is gesloten voor publiek, behalve tijdens Open Monumenten Dag is er gelegenheid een deel van het kasteel te bezoeken. Het is een van de oudste landgoederen van Gelderland. De geschiedenis gaat er terug tot 1076 en in de 16de eeuw bouwde hertog Karel van Gelre hier een kasteel. Het huidige kasteel dankt zijn faam aan de betoverende 18de-eeuwse stuczaal naar Italiaans voorbeeld.

In deze uitzending gaat onder andere boswachter Marieke samen met boswachter Ronny ter Horst de natuur van landgoed Biljoen verkennen en serveren chef-kok Alain Caron en sommelier Lendl in het kasteel een historische amuse en feestcocktail.

Interieurhistoricus Valentijn Carbo opent de deuren van de stijlvolle historische vertrekken en tuinspecialist Martin Stuger plant een speciale BinnensteBuitenboom.

Naast de feestelijke 1000ste uitzending op NPO 2 wordt dit jubileum ook online gevierd. Kijkers kunnen stemmen op hun favoriete items van de afgelopen vijfenhalf jaar. Deze door de kijkers samengestelde aflevering is op zaterdag 27 februari te zien op NPO 2. Op Instagram gaan vijf experts met kijkers in gesprek, in de week van maandag 22 tot en met vrijdag 26 februari.

BinnensteBuiten beleefde haar eerste uitzending in september 2015 en het programma is in ruim vijfenhalf jaar uitgegroeid tot een succesvolle vaste waarde in de vooravond op NPO2. Dagelijks stemmen gemiddeld ruim 650 duizend mensen af op BinnensteBuiten.

Met het dagelijkse programma op NPO 2, het bijbehorende online platform en de social media (Facebook, Instagram en Pinterest), de innovatieve 3D audio podcasts en een jaarlijks BinnensteBuiten Festival inspireert KRO-NCRV haar kijkers om duurzaam te leven, te genieten en de natuur te ontdekken.

Kijktip: BinnensteBuiten, vrijdag 26 februari om 18.50 uur bij KRO-NCRV op NPO 2

Bron: kro-ncrv

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden