Rheden Spreekt! u ook?

Foto: rheden.nieuws.nl

De gemeenteraad van Rheden moet in mei een besluit nemen over de gebieden in Rheden die zij geschikt achten voor opwek met zonne- en/of windenergie. Er worden geen besluiten genomen over het plaatsen ervan, dat gebeurt pas als er ook echt initiatieven worden ingediend.

Onderzoek via RhedenSpreekt

Om de raad bij die keuze te ondersteunen wil de gemeente Rheden graag weten wat haar inwoners kiezen en waarom. Via RhedenSpreekt is daarom een vragenlijst uitgezet, de vragenlijst is voor iedereen toegankelijk. Deze is te vinden op www.rhedenspreekt.nl. Inwoners die liever een papieren vragenlijst invullen, kunnen contact opnemen met Moventem via [email protected] of via 0575 843738.

INGEZONDEREN BRIEF:

Ik ben vol enthousiasme begonnen schrijft Anita Werkman. Na een kwartier tikken ben ik op de helft. Ik merkt dat er nog veel toe te voegen valt aan de enquête. Natuurwaarden en gezondheid komen namelijk helemaal niet terug in deze enquête. Het gaat alleen maar over grootschalige opwek, lees windmolens en zonnevelden.

Halverwege de enquête ben ik gestopt. Dan komt namelijk de vraag waar ik windmolens wil? In De Beemd, de Havikenwaard of op de Broekdijk? En als ik hier geen antwoord op heb mag ik nog een vakje aankruisen dat de raadsleden wel de keus voor mij gaan maken.

Nu snap ik waarom de enquête heet ‘Rheden Spreekt’. Want de gemeente Rheden spreekt en niet ik de burger die dacht eindelijk zijn mening te kunnen en mogen geven omtrent dit ingewikkelde onderwerp!

Beste gemeente Rheden kijk eens verder dan alleen maar windmolens en grote zonnevelden. Dat heeft de RES in ieder geval al wel gedaan door de windmolens in Spankeren al niet meer mee te nemen. Grootschalige opwek past niet in onze groene gemeente zo dicht tegen de Veluwe aan. Laten we eerst eens met z’n allen gaan besparen op energieverbruik, daar waar kan isoleren en zonnepanelen op daken. Maak bijvoorbeeld gebruik van de IJssel en besef dat de vele bomen en agrarische gronden in de gemeente Rheden veel CO2 opnemen. Rheden doet het helemaal niet zo slecht als het gaat om natuur en klimaat!

Ingezonden door: Anita Werkman, Spankeren

De vragenlijst is voor iedereen toegankelijk en invullen kan tot 22 maart 2021.

Noot van de redactie: Rheden.nieuws.nl geeft bewoners, voor- en tegenstanders, van een probleem/visie de gelegenheid een ingezonden brief te sturen om ruimte- en aandacht te krijgen van een breed publiek. Zij nemen hierbij zelf geen standpunt in.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen