Vleermuizen in het gemeentehuis krijgen tijdelijke huisvesting

Foto: Andy Morffew on Foter.com

GEMEENTE RHEDEN – Wij willen de omwonenden die hieraan hebben meegewerkt hartelijk danken voor de bereidheid om een vleermuizenkast te plaatsen. Ook het huis van Burgemeester Carol van Eert  is een vleermuizenkast rijker.

Carol van Eert:

”Geweldig om op deze manier mijn steentje te kunnen bijdragen. Ik ben er trots op dat wij als gemeente Rheden oog hebben voor deze bijzondere beestjes en dat we ervoor zorgen dat ze een goed onderkomen hebben tijdens de sloop en bouw van het gemeentehuis.”

Beschermde diersoort

De kasten zijn geplaatst voor één van de kleinste Europese vleermuissoorten “de gewone dwergvleermuis”. Het is de meest voorkomende vleermuis in Nederland. Alle in Nederland voorkomende vleermuissoorten zijn wettelijk beschermd. Als u een kleine vleermuis ziet vliegen bij u in de tuin of rondom uw woning zal het hoogstwaarschijnlijk de gewone dwergvleermuis zijn. Het nieuwe gemeentehuis zal straks ook geschikt zijn voor deze vleermuizensoort om te verblijven.

Vleermuizen zijn nuttige dieren. Een enkel vleermuisje eet elke nacht zo’n duizend muggen en is daarmee een belangrijke natuurlijke insectenbestrijder. Wilt u zelf wat doen voor de natuur in uw eigen omgeving kijk dan ook eens op: https://www.rheden.nl/Inwoners/Duurzaamheid_klimaat/Biodiversiteit.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen