Één keer per jaar gratis grofvuil laten ophalen in Rheden

Foto: rheden.nieuws.nl

DE STEEG – Het is voor Rhedense inwoners mogelijk om hun grofvuil tot 1 m3 één keer per jaar gratis op te laten halen. Hierover heeft de Rhedense gemeenteraad eind 2020 besloten. 

Hoe werkt het?

Voor het gratis laten ophalen kunnen inwoners van de gemeente Rheden contact opnemen met de SUEZ Servicelijn (0800 – 22 10 011) en zo een ophaalafspraak maken. Het is niet mogelijk om online een ophaalafspraak in te plannen.

Méér dan 1 m3 grofvuil haalt SUEZ alleen tegen betaling op.  Aanmelden kan zowel via de online Afvaldesk als via de SUEZ Servicelijn. Ook ná de eerste keer moet voor grofvuil tot 1 m3 worden betaald. De kosten voor het laten ophalen van grofvuil of grond starten met € 15,00 tot 1 kuub en lopen op tot € 57,50 voor het laten ophalen van 3 tot 4 kuub.

Op de dag van de afspraak moet het grofvuil voor 7.30 uur aan de weg staan. Het grofvuil moet handzaam worden aangeboden: stevig gebundeld, niet langer dan 1,5 meter en niet te zwaar. Grote huishoudelijke apparaten kunnen inwoners apart aanmelden: deze haalt SUEZ namelijk gratis op.

De vervuiler betaalt

Vanwege de financiële ontwikkelingen zocht de gemeente eerder naar mogelijkheden om kosten te besparen. De vraag die zij zich daarbij stelde was of het hoge serviceniveau, en dat voor een afvalstoffenheffing die onder het landelijk gemiddelde lag, nog wel nodig was. De gemeenteraad besloot daarom het serviceniveau te verlagen en dat betekent dat er per 1 juli 2020 een aantal zaken wijzigden. Hierbij gold: ‘de vervuiler betaalt’. Wethouder Dorus Klomberg is nog steeds van mening dat het belangrijk is dat de vervuiler betaalt, maar is tegelijkertijd tevreden over het feit dat ook mensen met een kleine beurs hun grofvuil op de juiste manier kwijt kunnen.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden