Klimaatalarm in Dieren op zondag 14 maart

Foto: GroenLinks Rheden

DIEREN – Op 14 maart is vanaf 14.30 een Klimaatalarm op het stationsplein (zuidzijde) in Dieren. In verband met de pandemie is een centrale klimaatmars met duizenden mensen niet mogelijk, daarom worden op veel plaatsen in Nederland kleine protesten georganiseerd,

GroenLinks doet dat in gemeente Rheden.

Klimaatverandering is een feit en gaat sneller dan eerder gedacht, het is de grootste bedreiging van onze tijd. Door de snelle opwarming (tegenwoordig wordt bijna elk jaar een nieuw temperatuurrecord gevestigd) staat ons leefsysteem op het spel.

Als we zo doorgaan wordt de aarde in rap tempo onbewoonbaar met massa’s klimaatvluchtelingen tot gevolg en ook massaal uitsterven van allerlei planten en dieren. Het wordt steeds lastiger om de doelen van het Klimaatakkoord van Parijs nog te halen, zo waarschuwde ook het KNMI vorige week. Dat komt door het eindeloze getreuzel van de kabinetten Rutte.

We zitten als Nederland op een dwaalspoor met het verstoken van heel veel biomassa en het feit dat de fossiele industrie nog steeds met miljarden per jaar wordt gesteund. We moeten echt betere voorouders worden en solidair zijn met onze kleinkinderen, er is geen planeet B!

Drie dagen na het Klimaatalarm worden de Tweede Kamerverkiezingen gehouden, en er zijn maar een paar partijen die voldoende plannen en ambitie hebben om de klimaatcrisis aan te pakken, dat zijn de Partij voor de Dieren, D66 en GroenLinks. Kies als een goede voorouder, kies op 17 maart voor het klimaat!

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden