Velpse Bloemstudenten ‘Moment in de spotlight’

Foto: Marjanne Eikelboom

VELP – De lente gaat goed van start voor Aeres. Maar liefst 11 pagina’s in de lente-uitgave van vakblad De Pook gevuld met Bloemwerk van Velpse studenten.

Geweldig dat de kleinschalige, groene en creatieve mbo-opleiding van Aeres in Velp duidelijk boven het maaiveld uitsteekt met het opleiden van vakmensen.

Op de cover het korenschoofboeket ‘Plukgeluk’ van Nederlands kampioen Bloembinden; Rik Masson. Binnen in het vakblad voor bloemisten nog eens 7 pagina’s met zijn creaties over de Lente!! De school is beretrots op Rik Masson. In 2020 is hij bij Aeres MBO Velp afgestudeerd als bedrijfsleider/ondernemer bloem, groen, styling!

Spotlight
Op pagina 90 t/m 93 is van een aantal studenten, te weten; Joyce, Eefke, Vera, Niek en Jurgen, uit de Velpse Bloemopleiding niveau 3 en 4, het resultaat van het examenwerk gepubliceerd. Normaal gesproken, zonder lockdown, organiseren ze een expositie om het werk te tonen aan publiek! Helaas kon dat nu niet vanwege de coronamaatregelen.

De docenten in Velp zijn niet voor één gat te vangen en dus werd het plan aangepast. Bekende fotograaf Fred Roest werd ingehuurd om de hele dag foto’s van het examenwerk te maken. Deze foto’s zijn beland in het portfolio van de studenten. Op deze manier kwamen de studenten toch een moment in ‘the spotlights’, wat ze echt verdienen. Vakblad De Pook herkende het talent van de studenten en laat het zien aan alle bloemisten van Nederland!

Docent Hein Otten; ‘ik ben heel blij met het resultaat. Bij die toets ging het om het ontdekken van een eigen stijl en het toepassen van vernieuwende ideeën. Daarnaast gaan de leerlingen een samenwerking aan met bedrijven die in veel gevallen materialen ter beschikking stellen. Het hele traject naar dit werkstuk toe is een belangrijke leerschool. Het leert ze met een vernieuwende blik te kijken en te denken.”

Voor de echt mooie foto’s en de professionele beschrijvingen kan men het vakblad De Pook natuurlijk kopen. Aeres MBO Velp is trots op de creatieve studenten die hun eigen stijl leren ontwikkelen en maakt gebruik van deze publicatie om iedereen echt even te attenderen op deze bijzondere talenten. We gaan vast nog veel van hen horen in bloemistenland.

Wil jij dit ook?
Doe dan 12 april mee met de proeflessen Bloem en ontdek of jij ook talent hebt? 10 juni is er nog een laatste informatieavond en op de website kan je je hiervoor opgeven. Informatie over Pook Florist Magazine Lente 1-2021.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen