Online lezing: Wat doet Covid-19 met de weerbaarheid en veerkracht van inwoners in Velp?

Foto: Fabian Bakker

VELP – In de serie ‘Ik-buurt-mee-lezingen’ geeft Fabian Bakker een lezing over het thema weerbaarheid en veerkracht. Hij zal het hebben over deze twee begrippen en geeft duidelijke definities ter ondersteuning van zijn verhaal en de uitkomsten van zijn onderzoek, met vooral aandacht voor de invloed die corona hierbij heeft gehad.

De kern zal zijn om de twee begrippen te verklaren en definities te geven en aangeven dat het belangrijk is om jezelf weerbaar en veerkrachtig op te stellen.

Wat is nou precies het verschil tussen weerbaarheid en veerkracht als er al een verschil zit? Onderzocht is hoe veerkrachtig personen in Velp zijn door middel van kwalitatief (interviews) en kwantitatief (enquêtes) onderzoek.

Fabian heeft in het kader van zijn stage vanuit de Hogeschool van Hall Larenstein in Velp een enquête laten rondgaan waar 256 mensen op hebben gereageerd en heeft meerdere interviews gehouden. Hij heeft gekeken naar de mentale gezondheid en hoe corona hier invloed op had. Het blijkt dat inwoners uit Velp zich weerbaar en veerkrachtig voelen, tenminste in december 2020. We zijn nu alweer 4 maanden verder, dus wie weet. Naar voren kwam dat vooral de leeftijdsgroep 18-30 jaar het lastig heeft.

Op dit moment is Fabian bezig met een initiatief om vanuit de gemeente meer te kunnen betekenen voor jongeren/studenten onder de naam Rise and Shine.

De lezing is uitsluitend online te volgen. De lezing begint om 20.00 uur en is om 21.30 uur afgelopen. Wilt u de lezing thuis op uw computer volgen dan kunt u zich aanmelden via [email protected]. Uiterlijk een uur voor de lezing ontvangt u een e-mail met daarin een link waarmee u de lezing kunt volgen. Van huis uit kunt u vragen stellen per e-mail, whats-app of sms.

De online lezingen worden georganiseerd door Stichting Cultureel Podium Jansen & de Feijter en zijn mede mogelijk zijn gemaakt door de gemeente Rheden vanuit subsidie ‘Ik Buurt Mee’.

  • Naam: Ik-buurt-mee-lezing – online
  • Datum: Woensdag 7 april 2021
  • Tijd: 20.00 uur
  • Prijs: Gratis

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden