Ik buurt mee! waardecheque komt eraan

Foto:

GEMEENTE RHEDEN – Op vrijdag 2 april valt voor de derde keer de Ik buurt mee! waardecheque van € 7,50 bij alle huishoudens in de gemeente Rheden op de mat. Ook dit jaar hoopt gemeente Rheden weer op mooie initiatieven die Rhedens buurten en wijken nog beter, leuker en mooier maken.

Vorig jaar werd ruim 1 op de 3 waardecheques verzilverd en werden er meer dan 100 initiatieven aangemeld.

Nieuwe ronde start op 2 april

De nieuwe ronde loopt van 2 april tot 9 mei. In deze zes weken kunnen inwoners de waardecheque direct doneren of activeren. Als de waardecheque is geactiveerd, blijft deze ook na 2 april geldig om aan een buurtinitiatief naar keuze te doneren.

Initiatief starten? Meld het nu al aan!

Zin om iets te organiseren? Nieuwe activiteiten kunnen nu al worden aangemeld op www.ikbuurtmee.nl Initiatiefnemers hebben zo ruim de tijd om hun acties voor te bereiden en straks zoveel mogelijk waardecheques op te halen.

Coronamaatregelen

Het is nog steeds een moeilijke tijd voor veel mensen. Met Ik buurt mee! initiatieven kunnen buurtgenoten elkaar ook een hart onder de riem steken. Denk daarbij aan:

  • Een presentje voor ouderen in de buurt (bijvoorbeeld een bloemetje of iets lekkers met kaartje) onder het motto: “Er wordt aan u gedacht!”.
  • Fleur de straat of buurt op met bloemen en planten.
  • Organiseer een (sportieve) activiteit voor kinderen. Of een coronaproof speurtocht langs mooie plekken in de buurt voor gezinnen, die iedereen op z’n eigen tijdstip kan doen.
  • Bedenk een online event voor de buurt of dorp, zoals een online pubquiz.

Wethouder Marc Budel:

’Ik merk dat Ik buurt mee! steeds meer gaat leven in onze gemeente. Nu er, door de coronamaatregelen, veel mensen thuiswerken is de eigen leefomgeving nog belangrijker geworden. Mensen komen met de meest leuke ideeën om er samen iets moois van te maken en weten hun weg naar Ik buurt mee! goed te vinden. Daar ben ik trots op.’

Kijk voor meer informatie op: www.ikbuurtmee.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden