Meewandelen met zorgverleners uit Velp tijdens de Nationale Diabetes Challenge

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Wanneer de situatie het toelaat, doet gezondheidscentrum Een Plus dit jaar weer mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC). De NDC is een effectief wandelprogramma voor mensen met diabetes type 2, maar ook voor anderen die een laagdrempelige opstap naar beweging nodig hebben.

Het wandelprogramma is ontwikkeld door de Bas van de Goor Foundation en heeft in de jaren bewezen zeer positieve gezondheidseffecten te hebben. Net als voorgaande jaren is het de bedoeling dat mensen met en zonder diabetes samen met een zorgverlener en vrijwilliger gedurende 16-20 weken kunnen genieten van een wandelroute van ongeveer 5 km geheel volgens de richtlijnen. Op dinsdag 18 mei zullen Burgemeester Carol van Eert en wethouder Gea Hofstede samen met zorgverleners van het gezondheidscentrum het startschot geven.

Wandelingen worden georganiseerd op dinsdagochtend en woensdagavond. Afhankelijk van de geldende coronamaatregelen zal gekeken worden welke best passende wandelvorm mogelijk is. Hierover wordt tijdig gecommuniceerd. Voor geïnteresseerde deelnemers wordt op dinsdag 20 april om 17 uur in het gezondheidscentrum of digitaal een informatiebijeenkomst georganiseerd. Voor het bijwonen van de informatiebijeenkomst vragen wij u om dit door te geven. Dit kan via [email protected] of 026-361 5007 . Op de website www.nationalediabeteschallenge.nl/gezondheidscentrumvelp/ kunt u alvast meer informatie vinden en u tevens aanmelden voor de NDC.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen