Coronaproof Vensterbankexpositie in Velp

VELP – In Velp-Noord heeft een wijkje rondom de Egmondstraat een monumentenstatus. Het is honderd jaar geleden ontworpen in de beroemde Amsterdamse-school-stijl. Om dit onder de aandacht te brengen is er een vensterbankexpositie georganiseerd.

Velpse kunstenaar Gerrit van Middelkoop vond 28 kunstenaars bereid om mee te doen met “Kunst op de Vensterbank“ in samenwerking met Stichting Nieuwe Ruimte.

Vanaf 21 maart tot 11 april exposeren de volgende kunstenaars:

Annemieke Berning, Sybrecht Bosker, Ineke van Dongen, Lukkien Hoiting, Caroline Kortenhorst, Marly Kruytzer, Maurice Kummer, Ralph Lambertz, Ab Marte, Gerrit van Middelkoop, Rob van Oosten, Karlijne Pietersma, Arild Veld, Jolanda Verstegen, Teun de Weger, Colin Wilson, Susan Haag, Hetty van de Zande, Lies Sieverding, Gerrie Cuijpers, Thelma de Lang, Maria Strik, Adri van den Beukel, Marja Meijer, Fien van Soest, Daan Brouwer, Erwin Kulsdom en Hubert van Soest.

Zij willen zo samen met de bewoners die hun vensterbank-ruimte beschikbaar stellen aandacht geven aan het honderd jarig bestaan van het wijk. (1921-2021)  Met hun werk achter of voor de ramen.

Vele bezoekers, geïnteresseerden uit Velp of omgeving bezochten al de vensterbankexpositie 1921 tijdens een wandeling die geheel coronaproef buiten te bewonderen is. Op tekst bordjes in de voortuin is het kunstwerk beschreven. Stichting Nieuwe Ruimte heeft hier de leiding en vorm aan gegeven wat nog te bewonderen is tot 11 april.

Voor meer informatie kijk op: www.nieuwe-ruimte.nl.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden