Ingezonden: Klimaatneutraal in 2040 in de gemeente Rheden! Een droom of werkelijkheid?

Foto: Rheden CO2 Neutraal

INGEZONDEN – In 2040 wil de gemeente Rheden CO2 neutraal zijn. Dat wil de gemeente bereiken door 50% te besparen o.a. door minder energiegebruik en isolatie van woningen.

Daarnaast heeft de gemeente nog een veel grotere uitdaging, namelijk de warmtetransitie (30%). Hiervoor is draagvlak onder de bewoners nodig, zeker als er gekozen wordt voor oplossingen die huiseigenaren en huurders geld gaan kosten. Daar is draagvlak voor nodig en die is momenteel erg laag omdat, de grootschalige opwek (10%) waar wethouder Klomberg erg aan vast houdt momenteel veel weerstand opwekt bij de inwoners uit de hele gemeente Rheden.

Een goede oplossing kwam er tijdens de raadsvergadering van de VVD. ‘Waarom maar 10% zon op dak, daar is toch veel meer mogelijk? Als we 20% zon op dak creëren dan kunnen we de 10% grootschalige opwek eruit halen.’

Hierbij dus een oproep aan de gemeente Rheden. Klimaatneutraal gaan we sowieso niet worden in 2040 en grootschalige opwek past sowieso niet in onze groene gemeente! We kunnen wel grote stappen maken met elkaar door eerlijk te zijn en draagvlak te creëren.

Neem een voorbeeld aan het goede ideeën van de diverse raadsleden die zij de afgelopen tijd gedaan hebben in de raadsvergaderingen maar ook in de Regiobode.

Ingezonden door: Anita Werkman

 

 

 

Noot van de redactie: Rheden.nieuws.nl geeft bewoners, voor- en tegenstanders, van een probleem/visie de gelegenheid een ingezonden brief te sturen om ruimte- en aandacht te krijgen van een breed publiek. Zij nemen hierbij zelf geen standpunt in.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden