1e Stripboek Meander gemeente Rheden overhandigd

GEMEENTE RHEDEN – Op dinsdag 20 april werd het stripboek Meander, een spannend stripverhaal over de geschiedenis van de gemeente Rheden. Wethouder Marc Budel ontving van striptekenaar Irene Berbee voor de ingang, op de trappen van het Kasteel Biljoen het eerste exemplaar van Meander.

Helaas konden Meester Bas en een aantal van zijn leerlingen van de Daltonschool in Velp niet aanwezig zijn. Verschillende kinderen bleken na een coronatest gedaan te hebben positief getest te zijn. Gelukkig niet allemaal besmettelijk op de dagen dat zij nog op school zijn geweest. Ook de leerkracht (meester Bas) is negatief getest en zijn er op dit moment geen leerkrachten die in quarantaine zitten omdat ze een positieve coronatest hebben ontvangen. Meester Bas heeft als redactielid meegewerkt aan de totstandkoming van het stripboek en hij heeft zijn klas regelmatig om commentaar gevraagd.

(Tekst gaat verder onder de foto)

 

Geldersch Landschap & Kasteelen overhandigde een tasje aan Marc Budel met het boekje ‘Speuren en Spelen’ waarbij de kinderen van de Daltonschool een jaar lang gratis lid kunnen worden van de Speurneuzenclub van GLK.

Het scenario is geschreven door Marq van Broekhoven en de hoofdpersoon in het stripboek is Meander, een klein onsterfelijk boswezen dat leeft in de oneindige bossen van de Veluwezoom. Samen met zijn vriend Xander neemt hij de lezer mee door de geschiedenis, die begint op de smeltende gletsjers van het nog jonge IJsseldal. Ze ontmoeten de eerste inwoners van Rheden, ze zijn er bij als de Franken een goudschat verbergen en gaan op audiëntie bij stadhouder Willem III.

(Tekst gaat verder onder de foto)

In 2019 won de gemeente Rheden de BNG Bank Erfgoedprijs en het prijzengeld maakte het mogelijk om dit stripboek uit te brengen. Een jaar lang hebben enthousiaste vrijwilligers, waaronder meester Bas, striptekenaar Irene Berbee en schrijver Marq van Broek hard gewerkt aan deze prachtige, spannende en educatieve avonturenstrip.

Meander is verschenen via uitgeverij Syndikaat en is overal te bestellen. Prijs € 9,95.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden