Vanaf 1 mei aanmelden routes Avondvierdaagse Dieren

Foto: Avondvierdaagse Dieren

DIEREN – Van 1 mei t/m 30 juni 2021 kunnen aan de hand van de routes van de avondvierdaagse afstanden van 5-7,5-10-12,5 en 15 km als alternatief gelopen worden. Iedereen is vrij om zelf te bepalen wanneer de routes gelopen worden binnen deze twee maanden. Voor de langere afstanden wordt geadviseerd om deze overdag te lopen.

Aanmelden hiervoor kan via [email protected]com onder opgave van de NAW gegevens en de afstand die men wil lopen, of men een medaille wilt en voor de hoeveelste keer dit is. Na de aanmelding ontvangt men een bevestiging met nadere gegevens. De kosten bedragen € 2,50 zonder medaille en € 5,– met medaille. Hiervoor ontvangt men 4 routes. Het bevestigingsformulier is ook eind juni nodig voor het in ontvangst nemen van de officiële avondvierdaagse medaille. Hoe dit gaat gebeuren zal tegen die tijd nog nader bekend gemaakt worden.

Er is veel werk verzet en de aanmeldkosten wegen niet op tegen de inspanning die geleverd is maar dat vind je organisatie niet erg. Het gaat hen er om dat het voor een ieder redelijk betaalbaar blijft. Wel willen zij ook de ouders/begeleiders vragen als ze met hun kinderen meelopen zich ook aan te melden. Laten we eerlijk zijn ongeveer 60 cent voor een uitgezochte route is niet veel, de Stichting Avondvierdaagse Dieren krijgt namelijk op geen enkele wijze subsidie.

De routes zijn de afgelopen tijd eerst globaal uitgezocht op de beschikbare kaarten. Hierna hebben medewerkers de uitgezochte routes beschreven. Soms moest men terug naar de tekentafel omdat paden niet meer bestonden of gewijzigd waren. Na de beschrijving zijn de routes door testpersonen nagelopen of de routes duidelijk zijn en geen fouten bevatten. Toch denkt de organisatie fraaie routes te hebben uitgezocht waar voor ieder wat wils in zit. Het zal ieder verbazen, met name op de langere routes, wat voor onbekende paden en omgeving nog te ontdekken is. De routes hebben als beginpunt het Ericaplein ter hoogte van De Oase waar men ook weer terugkeert. Ook worden de routes in gpx-formaat omgezet zodat die in te laden zijn in bijvoorbeeld je telefoon of andere apps.

Om de drukte op de bekende plekken in het bosgebied te voorkomen gaan de routes verder of anders. Globaal is er een route die naar het gebied gaat boven de Carolinahoeve in De Steeg en het Sprengengebied in Laag Soeren. Een andere gaat bijvoorbeeld langs het onderduikmonument in de bossen van De Steeg en een andere de Havikerwaard in.

Een van de routes gaat o.a. naar Leuvenheim en het bosgebied achter Spankeren. Voor de 5 en 7,5 km is dit praktisch een stratenparcour. Als alternatief kan men kiezen om te starten bij de kerk van Spankeren en te kiezen voor de 10 of 12,5 km. Je loopt dan ook ongeveer 5 en 7,5 km maar dan door het bosgebied achter Spankeren tot Leuvenheim. Op de terugweg komt men ook weer langs de kerk.

Met uitzondering van Spankeren gaan alle kleine afstanden van 5 en 7,5 km het bos in.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden