Nationale dag van het naakt tuinieren 2021

Foto:

Niet schrikken wanneer je zaterdag je buurman of buurvrouw naakt in de tuin het onkruid ziet wieden. Het is namelijk de nationale dag van het naakt tuinieren.

Deze dag wordt elk jaar gehouden op de eerste zaterdag van mei. Dit jaar is dat dus 1 mei. De dag is in 2005 voor het eerst georganiseerd in Amerika.

Goed zelfbeeld

Het is voor veel mensen therapeutisch om in de tuin te werken. Bezig zijn met de natuur, zorgen voor levendigheid in de tuin, het geeft een mooi gezicht en soms ook lekkere geuren. Wetenschappers vinden dat deze activiteiten ook heel goed naakt kunnen worden uitgevoerd. Daarnaast zou het ook een gezonde praktijk zijn die kan bijdragen aan een positief zelfbeeld.

Goed voor natuur, lichaam en geest dus. Al is het uittrekken van de kleren voor sommige mensen nog wel een dingetje. Het enige waarbij de drempel lager ligt om de kleren uit te trekken in het openbaar, is bij het naaktzwemmen. Niet raar natuurlijk, dan lig je in het water en ziet niemand verder iets.

Oppassen

Pas wel op wanneer je naakt gaat tuinieren. Het is ten eerste niet altijd toegestaan. Op veel plekken is het zo dat het alleen toegestaan is als andere mensen je niet kunnen zien. Bellen de buren de politie? Dan zou je zomaar een boete kunnen krijgen. Maar ten tweede moet je ook oppassen voor een rozenstruik of brandnetel. Het is al vervelend om je handen pijn te doen, laat staan de rest van je lichaam.

Weersverwachting

Ondanks dat het zaterdag de dag is van het naakt tuinieren, is dat niet de beste dag om naar buiten te gaan. ’s Morgens trekken er enkele buien over het land, met vooral in het midden en oosten mogelijk felle buien, en een stevige wind voelt het dan fris aan meldt Weeronline. De temperatuur is redelijk normaal voor deze tijd van het jaar.

(Door Sam Fish, https://goeree-overflakkee.nieuws.nl/)

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden