Wim Ritsema klaar voor het WK Marathon hardlopen

Foto: AV Gelre

DIEREN – AV Gelre uit Dieren heeft een wereldtopper in haar midden. Wim Ritsema heeft zich afgelopen weekend gekwalificeerd voor het WK marathon hardlopen 2022.

‘Nee ik heb er geen zin in… ‘ zei Wim Ritsema bij de start van de marathon met een vette knipoog. ‘Toen ik dat bij mijn vorige wedstrijd zei, liep ik ook een pr!’, zei hij grijnzend.

Hij heeft het gewoon weer gedaan, hij liep de marathon in 2:57:47.  Zelfs 13 seconden sneller dan hij had gehoopt. Met deze marathon heeft Wim zich gekwalificeerd voor de WK marathon hardlopen van 2022. De route bestond uit vier ronden van 10,5 km door de landerijen tussen Spankeren, Leuvenheim en Brummen. Het parcours had lange stukken met flinke tegenwind. Het is een ongelofelijke knappe prestatie.

De uitnodiging voor 2021 heeft Wim al binnen; zondag 3 oktober reist hij af naar Londen om voor het eerst deel te nemen aan de marathon wereldkampioenschappen heren 55-59 jaar. Met zijn 56 jaar is hij in topvorm. Hij is gestart met hardlopen op zijn 43 ste en vanaf zijn 50 ste steeds intensiever gaan trainen. Inmiddels staat hij in de Nederlandse top 3 marathon 55+ en in de top 10 van de wereldranglijst. Hardlopen is zijn grootste passie en het lijkt erop dat hij alleen maar sneller wordt.

Als trainer bij AV Gelre in Dieren weet hij velen te enthousiasmeren. Met zijn liefde en passie voor het hardlopen  heeft hij al heel veel leden geïnspireerd!  Zij zijn dan ook enorm trots op “hun” kampioen!

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden