Sportschooleigenaren in gemeente Rheden enthousiast over versoepelingen

Foto: Karin Fikse

VELP – Karin Fikse (35) is mede-eigenares van de O.G. High Performance Gym in Velp. Sinds het kabinet de tweede fase van het versoepelingsplan aankondigde, zijn zij en eigenaar Oscar Harris druk bezig met de voorbereidingen voor een heropening van de binnengym.

Aankomende woensdag 19 mei 2021 kunnen de sportscholen, onder voorwaarden, hun deuren weer opengooien en binnen trainingen gaan geven.

We probeerden altijd positief te blijven

“Toen ik hoorde dat de sportscholen weer verder open mochten ging ik natuurlijk door het dak”, vertelt Fikse enthousiast. “Bij onze sportschool staat de techniek van bepaalde oefeningen vooraan en daar willen wij veel uitleg over kunnen geven. Deze persoonlijke aanpak kunnen we, nu we binnen open gaan, weer meer toepassen”. Fikse benadrukt wel dat ze niet mocht klagen tijdens de lockdown. “Door ons grote buitenterrein konden wij onze trainingen verhuizen naar buiten en ook groepslessen op afstand door laten gaan”, vertelt ze. Wel laat ze weten dat de temperatuur niet altijd ideaal was voor buiten sporten. “Na het sporten koel je snel af, dus er was weinig mogelijkheid tot even stilstaan voor een uitgebreidere uitleg”, zegt Fikse. Ook laat ze weten dat de sportschool heel veel geluk heeft gehad met hun hechte community. “Onze klanten zijn bijna allemaal gebleven”, vertelt Karin. “Onze klanten hebben zoveel vertrouwen in ons, we zijn echt samen door deze periode heen gekomen. Dat we woensdag weer open kunnen voelt als een cadeautje dat we aan hen kunnen geven.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Training in de sneeuw - Karin Fikse

We hebben woensdag een soort heropening

Dat de sportscholen woensdag ook binnen weer open mogen is voor de O.G. High Performance Gym nog specialer. De sportschool is namelijk helemaal verbouwd aan de binnenkant. “De verbouwing was niet van tevoren gepland”, zegt Fikse. “In december liepen ik en Oscar door de gym en bedachten we dat het leuk was om een paar aanpassingen te doen. Toen we te horen kregen dat het nog lang zou duren voordat we weer helemaal open mochten zijn we flink gaan aanpakken en hebben we de hele sportschool verbouwd.” Op die manier kon de sportschool van een noot een beetje een deugd maken. Fikse zegt wel dat als ze gewoon door hadden gewerkt zonder de verbouwing dat alles ook prima was geweest, maar dat ze achteraf heel blij zijn met het resultaat. Momenteel zijn ze klaar met verbouwen en willen ze alleen nog alles poetsen voordat iedereen weer naar binnen mag.

Wij zijn altijd al kleinschalig geweest

Fikse vertelt dat het geen enkel probleem is voor de sportschool dat er een maximum van 30 personen per ruimte is. “We zijn van plan om in groepjes van twee personen binnen te gaan trainen”, zegt Fikse. “Onze groepslessen zijn ook nooit met meer dan zes personen geweest, dus wij komen bij lange na niet aan de limieten die de overheid heeft opgesteld.” Fikse vertelt dat ze bij trainingen veel persoonlijke aandacht willen geven en daarom de groepjes klein houden. Doordat ze dit doen kunnen ze nu ook eigenlijk vrij snel weer volledig opengaan.

Al met al zitten eigenaren Karin Fikse en Oscar Harris er niet mee dat ze zich nog aan enkele maatregelen moeten houden. “We proberen er altijd een feestje van te maken, met de opening kunnen we er een nog groter feestje van maken”, vertelt Fikse. Afgelopen maanden hebben ze met iedereen van de sportschool flink moeten bikkelen, nu kan iedereen uitkijken naar de versoepelingen van 19 mei.

(Tekst: Merel Zuijderwijk, foto’s: Karin Fikse)

Foto Karin - Karin Fikse

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden