Pumptrack Rheden zaterdag 29 mei geopend

RHEDEN – Zaterdag 29 mei werd even na 13.00 uur de gloednieuwe Pumptrack in Rheden officieel geopend met een feestelijk programma. Professionele BMX’ers gaven een demonstratie van hun kunnen, er was een clinic en voormalig BMX kampioen Jelle van Gorkom was als ambassadeur van het WK aanwezig.

Na een welkomstwoord van diverse van Coen Vosmeijer en Jan Markerink nam Jochem Schellens, de directeur van Papendal het woord en stelde aan initiatiefnemer Mees Schmelten enkele vragen. Vervolgens bedankte Marc Budel Mees voor zijn grote inzet en vastberadenheid om de Pumptrack gerealiseerd te krijgen. “Ik ben hiervan diep onder de indruk”, sprak de wethouder.

Jelle van Gorkom, ambassadeur van het Wereldkampioenschap BMX, overhandigde hierna een ‘WK BMX 2021’-ticket aan de 9-jarige Mees Schmelten. Hij kreeg tevens kaarten voor zijn hele schoolklas en mocht als eerste een ronde over het parcours maken, gevolgd door zo’n 40 andere BMX-fietsers.

De Rhedense baan is de eerste Pumptrack van asfalt die in aanloop naar het Wereld Kampioenschap BMX in augustus op Papendal in gebruik wordt genomen.

De Pumptrack in Rheden is na de opening vrij toegankelijk. Op ieder moment van de dag kun je er rijden! Omni-sportvereniging WIK Rheden gaat de komende tijd regelmatig clinics en activiteiten organiseren op de baan om belangstellenden kennis te laten maken met deze vorm van sporten. Houd daarvoor de website en Social Media van WIK Rheden in de gaten!

(Tekst gaat verder onder de foto)

29-05-2021 Pumptrack Rheden zaterdag 29 mei geopend

Het programma zag er als volgt uit:

13.00 uur Openingswoord en welkom met:

  • Jan Markink – gedeputeerde Sport, Provincie Gelderland
  • Marc Budel – wethouder Sport, gemeente Rheden
  • Jochem Schellens – directeur Papendal
  • Jelle van Gorkom – ambassadeur WK BMX

13.15 uur Eerste ronde op de baan door initiatiefnemer Mees Schmelter (9 jaar) en demonstratie door Joost Wichman en Desmond Tessemaker

13.30 uur BMX Clinic begeleid door professionele BMX’ers van Boost pumptracks. Tijdens deze clinic kunnen deelnemers via verschillende challenges tickets winnen voor het WK BMX

15.00 uur Einde officiële opening, de baan is vrij en toegankelijk voor iedereen.

(Tekst gaat verder onder de foto)

29-05-2021 Pumptrack Rheden zaterdag 29 mei geopend

Idee van Mees

Het idee voor de Pumptrack ontstond toen Mees Schmelter (9 jaar) met een plan voor een nieuwe skateplek in Rheden aanklopte bij wethouder Sport Marc Budel. Samen met zijn klas maakte hij tekeningen hoe een ideale speel- en skateruimte in Rheden er volgens hen uit zou zien. Het moest vooral een plek zijn om te skaten en steppen, die voor veel leeftijden geschikt is.

“Ik ben als wethouder voor sport blij dat we het plan van Mees en zijn klas zo snel hebben kunnen realiseren”, zegt wethouder Marc Budel. “Samen met de sportclubs in Rheden hebben we dit initiatief verder uitgewerkt vanuit de Open Club–gedachte. De clubs hebben via deze samenwerking hun vereniging opengesteld voor meer doelgroepen en de Pumptrack is één van de nieuwe vormen van sporten en bewegen in de Zuidflank die voor iedereen toegankelijk is. De Pumptrack is financieel mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland en sportcentrum Papendal. De baan is vrij toegankelijk: iedereen kan er op elk moment terecht met skates, skateboard, step, BMX, mountainbike, (loop)fiets en zelfs rolstoel.”

Wat is een Pumptrack?

Een Pumptrack is een asfaltbaan van heuvels en bochten die elkaar ritmisch opvolgen. Het woord ‘Pumptrack’ verwijst naar de gebruikers van de baan die moeten pompen (op en neer, drukken en trekken) om vaart te maken. Met een paar rondjes op de baan heb je een volledige work-out gedaan. Maar je kunt er ook prachtige trucs doen en wedstrijden houden. Kortom: een nieuwe vorm van sport en bewegen, vrij toegankelijk voor iedereen en geschikt voor een brede doelgroep.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

29-05-2021 Pumptrack Rheden zaterdag 29 mei geopend

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden