Inwoners gemeente Rheden zeggen massaal NEE! tegen grootschalige opwek!

Overhandiging-petitie-NEE-tegen-windmolens-Broekdijk-Spankeren
Overhandiging-petitie-NEE-tegen-windmolens-Broekdijk-Spankeren
Foto:

GEMEENTE RHEDEN – Een voorbereidende raadsvergadering van gemeente Rheden werd afgelopen woensdagavond gebruikt door ruim10 insprekers om met allerlei argumenten kenbaar te maken waarom de gemeente Rheden GEEN windmolens en zonneparken aan moet willen gaan leggen op haar grondgebied.

Dit probeert de gemeente vorm te geven vanuit een regionale vraag naar voldoende alternatieve energie en minder stikstofuitstoot in het jaar 2030 en verder.

Vlak voor de voorbereidende raadsvergadering werd er aan wethouder Klomberg nog een petitie aangeboden tegen de plaatsing van meerdere windmolens op locatie Broekdijk.

Ruim 2 uur lang was de raadzaal het tafereel van insprekers die op alle mogelijke manieren de raadsleden probeerden te overtuigen van hun gelijk. Veel tegenvragen van raadsleden werden er niet gesteld.

De gemeenteraad van Rheden was zichtbaar onder de indruk en na de sessie met insprekers is er besloten dat de raadsvergadering afgebroken werd en op donderdagavond vanaf 19:00 uur verder afgerond gaat worden.

Er was vooral veel kritiek op de manier van werken van de gemeente, het gemis aan inspraak en de foutieve inzet van enquêtes. De raadsleden gaan vanavond donderdag 27 mei verder vergaderen om 19:00 uur. HIER kunt u de stukken van de inspraak en ingebrachte zienswijzen nog eens nalezen: https://rheden.bestuurlijkeinformatie.nl/Agenda/Index/f526a63e-7ad6-4ef4-a8b8-59e4b4bd2b93

De raadsvergadering live meevolgen? Kijk hier:

Kijk voor meer informatie ook op www.rhedenrationeel.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen