Gezamenlijke inkoopactie energiemaatregelen gemeente Rheden een groot succes

Foto: Jeremy Levine Design via Foter.com

GEMEENTE RHEDEN – Tal van nieuwe zonnepanelen, vloer- en spouwmuurisolatie en hybride warmtepompen: de gezamenlijke inkoopactie voor energiemaatregelen in de gemeente Rheden, begin dit jaar, is een groot succes.

Bijna 900 huiseigenaren maakten al gebruik van de advies- en inkoopactie, waarmee zij veilig en voordelig hun woning hebben verduurzaamd.

Een mooie stap naar een duurzamer Rheden!

Sinds de start hebben bijna 900 woningeigenaren zich laten informeren over het verduurzamen van hun woning en hebben 360 van hen deel genomen aan de inkoopactie. 355 huishoudens hebben één of meerdere offertes aangevraagd. De inkoopactie leidt tot een jaarlijkse energiebesparing van € 26.946 en  77.762 kg COemissiereductie. Dat is vergelijkbaar met het energiegebruik van ruim 10 huishoudens (inclusief autogebruik). Een mooie stap naar een duurzamer Rheden!

Hybride warmtepomp

Dit jaar is er veel animo voor de hybride warmtepomp, het verwarmingssysteem dat het beste van twee werelden combineert: de vertrouwde gasgestookte CV-ketel en de duurzame, moderne warmtepomp. De hybride warmtepomp is het afgelopen jaar vaak in het nieuws geweest: warmtepompen winnen flink terrein winnen in de strijd tegen klimaatverandering en hoge energierekeningen. Volgens de grootste fabrikanten groeit de vraag aanzienlijk en nieuwe subsidieregels maken de aankoop aantrekkelijker voor huiseigenaren. Uit recent onderzoek van de Consumentenbond en zes andere organisaties blijkt dat met een hybride warmtepomp €200,– tot €600,- per jaar kan worden bespaard op de energierekening.

Het doel van de gezamenlijke inkoopacties is het stimuleren van energiebesparing en het opwekken van duurzame energie onder bewoners. En dat lukt!

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen