Textiel Race en aftrap door wethouder Klomberg op Mauritiusschool Rheden

RHEDEN – Groep 6 van de Mauritiusschool uit Rheden neemt met de klas deel aan de Textiel Race! Donderdag 3 juni om 8:30 uur was de aftrap van de textielrace voor de gemeente Rheden. Wethouder Dorus Klomberg was erbij om de kick-off te verrichten.

Hierna heeft groep 6 een gastles gekregen over het belang van het beter inzamelen van textiel. De groep zal vier weken lang deelnemen aan de Textiel Race. Dit is een competitie waarbij 10 basisschoolteams de strijd aangaan om zoveel mogelijk oud textiel in te zamelen. Hiermee kunnen de kinderen een toffe prijs winnen.

De Textiel Race vindt plaats van 7 juni tot en met 1 juli. Heeft u nog oud textiel thuis liggen? Breng het naar de Mauritiusschool! Dat is goed voor het milieu en wie weet wint groep 6 een schoolreis!

Wethouder Dorus Klomberg vroeg de leerlingen hoeveel nieuwe kledingstukken er paar jaar gekocht worden door één persoon, niemand kon het precies vertellen. “Ik zal het antwoord dan maar vertellen 46 gemiddeld! En meestal hangen er in de kledingkast al 173 kledingstukken inclusief sokken en ondergoed. Na verloop van tijd gooien we zo’n 40 stuks weer weg, in één jaar. Vaak gaat dat bij het restafval, jammer want vaak kan het nog een 2 de ronde mee of gerecycled worden. Wij gaan er samen voor zorgen dat het verantwoord word ingezameld nu jullie meedoen met de Textiel Race. En om het startschot te geven voor de inzameling heb ik al drie zakken met kleding meegebracht en die mogen jullie in de container gooien en dan is de Textiel Race begonnen.”

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden