Nieuwe Ruimte – Nieuwe expositie ‘Iedereen Anders’

Foto: Maurice Kummer

VELP – Vanaf zondag 6 juni en daarna elke zondag in juni van 12.00 uur tot 17.00 is in Nieuwe Ruimte in Velp de expositie ‘Iedereen anders’ te zien. Op 6 juni om 15.00 uur is de officiële opening.

In verband met de Coronaregels is de opening op het plein voor het gebouw en zal er een looproute zijn naar de expositie. Miriam Meester zal een openingswoord uitspreken. Miriam is vaste columniste van het tijdschrift BlootGEWOON!

Tijdens de expositie staat het werk van Maurice Kummer centraal. Zijn werk wordt gecomplementeerd door het werk van twee gastexposanten, Karin Witteveen en Wim Kranendonk.

Maurice Kummer maakt kleurrijke portretten van vrouwelijke modellen die grafisch aandoen. In elk schilderij vertelt hij een verhaal over het model waarmee hij samenwerkte, zoals hij dat vroeger deed in romans en korte verhalen. Nadat door de maatregelen tegen Covid19 de kunstsector op slot ging, zocht hij naar een nieuwe werkwijze. Hij besloot het verhaal te vertellen dat alle vrouwen delen: onzekerheid over hun lichaam door de druk om aan een ideaalbeeld te willen voldoen. Met het project ‘Iedereen anders’ laat hij zien dat iedereen er mag zijn zoals zij is. En ook dat ons naakte lichaam bestaansrecht heeft buiten een erotische context.

Bij Karin Witteveen gaat het werk over uiterlijke vertoon. Want het is een eeuwige discussie: wel of geen bh. Er zijn hangborsten, grote borsten en ronde, neppers, ongelijke of kleine. Zij vraagt zichzelf af: ‘Moet ik als vrouw met kleine borsten een bh dragen? Alleen omdat dat ervoor zorgt dat mijn tepels niet zichtbaar zijn in een shirtje? Bij mannen is dat geen issue. En mannen hebben de borsten soms groter dan die van mij en tonen die open en bloot op een terras. Hoe is dit zo gekomen?’

Wim Kranendonk laat in dit kader een serie intieme tekeningen zien. Sommige bestaan uit slechts enkele lijnen. Ze verbeelden menselijke figuren of delen ervan, in combinatie met losse woorden, tekstfragmenten, kleine symbolen of geometrische tekens. De associaties en gedachten die zij oproepen geven het werk een contemplatief en bespiegelend karakter. Alles draait daarbij om het raadselachtige gegeven dat niets in het leven zo eigen en tegelijk zo vreemd is als het naakte lichaam.

Expositie Iedereen anders.
Looptijd: zondag 6 juni tot en met 27 juni 2021. De Expositie is elke zondag toegankelijk van 12.00 -17.00 uur. Toegang is gratis. Locatie: Nieuwe Ruimte, Oranjestraat 36a, Velp

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen