Brandweer gaat samen met burgemeester langs de deuren in Rozendaal

Foto: rheden.nieuws.nl

ROZENDAAL – Brandweer Velp is hard op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Op maandag 7 juni om 19.00 uur gaan ze daarom samen met burgemeester Ester Weststeijn flyeren in Rozendaal.

De vrijwilligers van brandweer Velp staan dag en nacht klaar en dragen actief bij aan de veiligheid van de directe omgeving. Als team werk je voor brandbestrijding en hulpverlenende taken. De fysieke inspanning is afwisselend en uitdagend. Veilig handelen tijdens het werk staat hoog op de agenda. De sociale omgeving is open en warm. En de mensen waarderen hulp van de brandweer zeer! Toch is het lastig om elke keer weer vrijwilligers te vinden.

‘Een mooi vak, ook voor jonge mensen’

Ploegcommandant Patrick Moll belooft dat de brandweer meer dan alleen een hobby is. “Je komt bij een gemotiveerd team dat op elkaar is ingespeeld. Samen helpen we mens én dier. Een dankbare en verantwoordelijke taak. Echter kunnen we deze taak alleen uit blijven voeren met voldoende collega’s. We zoeken vrijwilligers vanaf 18 jaar die stressbestending zijn, nooit een eigen plan trekken en weten wat discipline is,” vertelt hij. Volgens Moll staat daar een gedegen opleiding tegenover die twee jaar duurt. De lessen gaan onder meer over brandbestrijding, risico’s inschatten, hulpverlening bij ongelukken, omgaan met gevaarlijke stoffen en natuurlijk levensreddend handelen.

Belangrijk en zinvol

Burgemeester Ester Weststeijn staat voor de veiligheid van Rozendaal. Daarom zet zij samen met de ploeg haar beste beentje voor. “Rozendaal vertrouwt al jaren op de goede zorgen van de mensen van de brandweerpost Velp. Dat vertrouwen is nooit tevergeefs. Rozendalers die dicht genoeg bij de kazerne in Velp wonen kunnen een steentje bijdragen als vrijwilliger bij de brandweer. Volgens Weststeijn is de vrijwillige brandweer erg belangrijk werk. ‘Het is belangrijk, uitdagend en afwisselend werk, dat ik graag onder de aandacht van de Rozendaalse inwoners breng.”

Contact

Ploegcommandant Patrick Moll vertelt je graag meer over het brandweervak! Je kunt hem appen/bellen via 06- 55 11 75 39. Of stuur een privébericht naar de Facebook- of Instagrampagina van Brandweer Velp.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen