Rhedense theatervoorstelling over onzichtbare armoede

Foto: Riqq

RHEDEN – Op 19 en 25 juni 2021 speelt de voorstelling Bij Mij Thuis in de theaters van Studio26 in Velp en Theothorne in Dieren. Deze voorstelling is speciaal gemaakt voor de gemeente Rheden en gaat over het thema Onzichtbare Armoede.

Cultuurbedrijf RIQQ heeft Theater AanZ benaderd om in gesprek te gaan met een aantal Rhedense jongeren over dit onderwerp. Op basis van deze verhalen heeft het theatergezelschap de voorstelling Bij Mij Thuis gemaakt. Wat dit project bovendien bijzonder maakt, is dat er na de voorstelling een gesprek plaatsvindt met de acteurs en het publiek o.l.v. een gespreksleider. De voorstelling speelt daarnaast ook nog zes keer op middelbare scholen in de gemeente, maar is ook voor volwassenen een aanrader.

Bij Mij Thuis

Zoals de titel al aangeeft, neemt de voorstelling een kijkje achter de voordeur van drie jongeren. Drie vrienden die niet voor elkaar willen onderdoen en de schijn hoog houden dat er bij hen thuis niks aan de hand is. Maar dan blijkt dat armoede verschillende gezichten heeft: niet alleen financiële armoede, maar ook armoede als een tekort aan aandacht binnen het gezin, of minder sociale contacten, doordat je bijvoorbeeld niet naar de sportclub kunt.

Onzichtbare armoede

Het thema onzichtbare armoede is een lastig onderwerp, niet alleen onder jongeren. Niemand komt er graag voor uit dat geld een probleem is. Toch heeft in Nederland gemiddeld genomen één op de vier jongeren hiermee te maken. Dit betekent dat we allemaal mensen kennen die te weinig geld hebben en zich daar vrijwel continu zorgen over maken.

Theater is dan een prachtig middel om moeilijke dingen toch bespreekbaar te maken. En dat is precies waar deze voorstelling toe oproept: probeer er over te praten, ook al is dat lastig!

Naar het theater

Ze hopen dat veel mensen weer de stap naar het theater gaan maken en deze voorstelling komen bekijken. Bij Mij Thuis is mogelijk gemaakt door de gemeente Rheden en de Dullertsstichting. Er vindt een middag- en een avondvoorstelling plaats, zowel op 19 juni in Velp als op 25 juni in Dieren. Tickets kosten € 2,50 als je weinig financiën hebt, anders € 12,50. Alle informatie over deze bijzondere voorstelling vind je op de website van www.cultuurbedrijfriqq.nl

Kijk hier voor info en tickets.

Meer over Riqq: (promo filmpje)

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden