Wethouder Budel in gesprek met kinderen over buitenspelen

RHEDEN – Hoe spelen kinderen het liefst buiten en hebben zij daar in hun buurt ook de ruimte voor? Deze vraag stond centraal op woensdagochtend 9 juni, Nationale Buitenspeeldag. Wethouder Marc Budel ging langs bij de kinderen van groep 8 van Basisschool De Holtbanck in Rheden om hun mening te horen over buitenspelen.

Dit gesprek maakt deel uit van een onderzoek naar buitenspelen en -sporten in de gemeente Rheden.

De kinderen hadden zich goed voorbereid. Hun ideeën over wat zij leuk vinden, lieten ze zien aan de wethouder. Later liepen zij naar het speelveld aan het Koningsland om samen een balletje te trappen.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Wethouder Budel:

“Om als gemeente een goed speelruimtebeleid te kunnen opstellen, willen we weten hoe kinderen buiten spelen en wat zij zelf daarin belangrijk vinden. Daarom vragen we de kinderen naar hun ideeën hierover. De uitkomsten van deze momenten gebruiken we als input voor ons speelruimtebeleid. Dit beleid wordt de komende maanden opgesteld en wordt daarna in de gemeenteraad besproken. Dit beleid vormt het uitgangspunt van hoe we de komende jaren onze speelruimte gaan benutten, inrichten en onderhouden”.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden