Restauratie van tuinmuur rondom kerk Ellecom van start met flinke financiële bijdrage

ELLECOM – De restauratie van de tuinmuur rondom de in kerk Ellecom is onlangs gestart. Dit is mede mogelijk gemaakt door de bijdrage van de Stichting Behoud Dorpskerk Ellecom die hiervoor €25.000 schenkt.

Op donderdag 10 juni overhandigde het bestuur van Stichting Behoud Dorpskerk Ellecom dit mooie bedrag aan de kerkrentmeesters.

De kerk en de kerktuinmuur zijn beeldbepalend voor Ellecom. Restauratie van de tuinmuur stond al jaren op de lijst van uit te voeren herstelwerkzaamheden. De Stichting, die al 25 jaar bestaat,  droeg al eerder bij aan de restauratie van de glas-in-loodramen, het herstellen van het voegwerk, het met goudverf opknappen van de preekstoel en het plaatsen van een keukentje, maar nog niet eerder werd zo’n hoog bedrag gedoneerd.

“We zijn onze donateurs en schenkers zeer erkentelijk en we hopen dat de dorpsbewoners, kerkbezoekers voor diensten, concerten en huwelijken en de vele toeristen decennialang met veel genoegen van de mooie kerk met prachtige tuin en fraaie tuinmuur kunnen genieten”, zegt voorzitter Ellen Enderlé.

Nieuwe donaties en schenkingen zijn van harte welkom op NL 43 INGB 0000 1923 73, voor volgende restauratieprojecten.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Stichting Behoud Dorpskerk Ellecom schenkt hiervoor €25.000

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden