Arts Ester Bertholet komt het behandelpaspoort presenteren

Foto: Ester Bertholet

VELP – In Buurthuis de Poort komt op donderdag 1 juli van 13.00 uur tot 15.00 uur Ester Bertholet, van de Praktijk voor Ouderengeneeskunde. Ze komt vertellen over het behandelpaspoort wat zij ontwikkeld heeft.

Welke behandelingen wil u nog wel en welke niet, hoe praat u hierover met uw naasten en hoe schrijf je het op.

Ester wil graag voorkomen dat mensen een behandeling overkomt, die ze eigenlijk niet gewild zouden hebben als ze hier van tevoren over nagedacht zouden hebben. In haar dagelijks werk maakt ze vaak mee dat mensen een andere invulling aan hun behandelwensen geven als ze rustig daarover nadenken. Daarom heeft ze een hulpmiddel ontwikkeld: het Behandelpaspoort.

Het Behandelpaspoort is een boekje ter grootte van een paspoort waarin vragen staan, die mensen kunnen gebruiken om samen met hun naasten en de huisarts na te denken over wat ze al dan niet willen. Het Behandelpaspoort kan ook als officiële wilsverklaring worden gebruikt.

Over al deze zaken, en nog veel meer zal zij u die middag vertellen. Natuurlijk kunt u haar allerlei vragen stellen.

Opgeven kan bij de beheerder van buurthuis de Poort. Telefoonnummer 026-8481753. In verband met de coronamaatregelen is er een maximum aan het aantal deelnemers. Dus wees er snel bij.

Tot ziens bij Buurthuis De Poort aan de Heeckerensstraat 201 te Velp.

Meer weten over het behandelpaspoort?

Het radio- en tv-programma EenVandaag (AVROTROS) zond op 29 november 2019 een uitgebreide reportage uit over het Behandelpaspoort. De reportage is terug te kijken via deze link (start: op 10 minuten). Nog meer informatie over het Behandelpaspoort is te vinden op: www.behandelpaspoort.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen