Theatervoorstelling over verborgen armoede in Titus Brandsmaschool Velp

VELP – In de Titus Brandsmaschool in Velp keken leerlingen vrijdag naar de speciale theatervoorstelling ‘Bij Mij Thuis’ die gaat over verborgen armoede. De voorstelling is gebaseerd op verhalen van inwoners in de gemeente Rheden.

Drie jonge acteurs van TheaterAanZ brachten het stuk op de planken en gingen na afloop met de leerlingen in gesprek. Onder hen was ook wethouder Gea Hofstede, die verantwoordelijk is voor armoedebestrijding in de gemeente. Er rust nog steeds een taboe op het hebben van schulden, ook jonge mensen proberen de financiële problemen thuis voor anderen verborgen te houden.

“Het kan iedereen overkomen en het heeft ook emotioneel een grote impact op je leven. Zorg daarom dat je een luisterend oor vindt en praat erover met iemand die je vertrouwt”, benadrukt de wethouder. “Bovendien zijn er allerlei regelingen voor mensen met financiële problemen.”

Er worden nog 4 voorstellingen van Bij Mij Thuis opgevoerd waar iedereen welkom is. Zaterdag 19 juni geven de acteurs om 16.00 en om 20.00 uur  voorstellingen in Studio26 in Velp en vrijdag 25 juni zijn belangstellenden welkom in Theothorne in Dieren, eveneens op dezelfde tijden.

De voorstelling duurt 45 minuten en na afloop gaan de acteurs in gesprek met het publiek.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Er zijn nog kaartjes verkrijgbaar. Kijk hiervoor op www.cultuurbedrijfriqq.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden