Tuin van Sjef weer open en er is een mooie expositie

Foto: rheden.nieuws.nl, Theo Jansen

VELP – Sjef van der Molen (1945-2014), aan wie we de Tuin van Sjef te danken hebben, was niet alleen een allesweter op het gebied van planten en dieren, maar ook een begenadigd kunstenaar. Een deel van zijn kunstwerken is gemeentelijk bezit, maar die zijn nu tijdelijk te zien in de ontvangstruimte van de tuin.

Naast deze kunstwerken heeft Sjef ook in zijn jeugd (zijn 5e jaar tot 20e  levensjaar) veel tekeningen gemaakt. Gelukkig zijn veel hiervan bewaard gebleven en van data voorzien. Ze hebben de coronapauze kunnen gebruiken om zo’n 120 van deze jeugdtekeningen te selecteren en op thema (vogels, vlinders, waterdieren, insecten e.d.) in te lijsten. Deze prachtige selectie jeugdtekeningen, die nooit eerder is vertoond, laat duidelijk de ontwikkeling van Sjef (Sjeffie) als aankomend kunstenaar en amateurbioloog zien.

U kunt deze kunstwerken en jeugdtekeningen o.a. op diverse zondagmiddagen (o.a. 27/6 en 11/7) komen bekijken. Hou voor data de website in de gaten. Dit bezoek kan gecombineerd worden met een rondleiding door de tuin, die inmiddels ook weer op andere dagen op verzoek open is.

Bel of mail voor het maken van een afspraak voor het bekijken van de tentoonstelling en/of een rondleiding door de tuin met 06-28937906 of mail [email protected]. En kijk voor meer informatie op: http://www.detuinvansjef.nl. De tuin is te vinden op Boulevard 33a te Velp.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden