Geslaagde gratis sportdag voor jonge mantelzorgers uit Rheden en Rozendaal.

RHEDEN – Doordat jonge mantelzorgers zorg bieden, die soms ook de nodige kopzorgen met zich meebrengen, is het extra belangrijk dat hen voldoende momenten van ontspanning te bieden.

Daarom organiseerde MVT samen met Incluzio en Pro Persona Connect en het Sportbedrijf Rheden op zaterdag 3 juli van 11-14 uur een fantastisch sport- en spelevenement bij SC Rheden. Ruim 100 jongeren hebben deelgenomen en genoten van deze activiteit onder supermooie weersomstandigheden!

Deze activiteit was gratis en alle jongeren van 12-16 jaar, wonend in de gemeente Rheden en Rozendaal, waren hierbij van harte welkom. Op het programma stonden onder andere een 50 meter lange stormbaan, een sweeper, rodeostier, klimberg en een afmatbaan.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Geslaagde gratis sportdag voor jonge mantelzorgers uit Rheden en Rozendaal

De deelnemers kregen een leuke goodiebag met leuke gadgets en een flyer met een paar vragen over ‘wanneer ben je jonge mantelzorger?’ Jongeren die mantelzorger zijn, ontvangen op een later moment een extra presentje. Na afloop van deze dag konden zij aangeven of ze behoefte hebben aan ondersteuning, informatie of ontspanning en ‘een momentje voor jezelf’. MVT, Pro Persona en Incluzio kijken daarna hoe zij hier verder vorm aan kunnen geven. Er mag nog steeds gereageerd worden naar MVT [email protected] om zich kenbaar te maken of om informatie te vragen.

Ken je jonge mantelzorgers in je omgeving? Meldt ze dan aan bij MVT. We verrassen hen met een mooie attentie.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Geslaagde gratis sportdag voor jonge mantelzorgers uit Rheden en Rozendaal

Onlangs vertoonde MVT, ook in samenwerking met Pro Persona Connect een online theatervoorstelling over hoe het is om jonge mantelzorger te zijn. Ofwel: hoe is het om op te groeien in een gezin waarin iemand extra zorg nodig heeft? Wat doet dat met je als jongere? Dat je een broertje of zusje hebt met een beperking, of een vader die met een depressie op de bank ligt als je uit school komt? Soms kun je best wat ondersteuning, begrip en aandacht gebruiken om hiermee om te kunnen gaan. En vooral ook om de dingen te kunnen blijven doen die je op die leeftijd normaal gesproken doet.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Geslaagde gratis sportdag voor jonge mantelzorgers uit Rheden en Rozendaal

De theatervoorstelling werd door bijna 70 mensen bekeken, variërend van hulpverleners en docenten tot vrijwilligers en inwoners die belangstelling voor dit onderwerp hadden. Voor velen was het een eyeopener om te zien hoe jongeren het mantelzorger zijn, ervaren. Hun omgeving zoals school, de voetbalvereniging en alle anderen bewust maken van het feit dat er jonge mantelzorgers zijn, is heel belangrijk. “Door de oproep aan de jongeren om vooral hun zorg met iemand te delen, hopen we de drempel te verlagen,” Aldus MVT Rheden/Rozendaal.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden