Officiële opening van de perronkap voor de stoomtrein van de VSM

DIEREN – De gemeente Rheden organiseerde op maandag 12 juli om 15.30 uur de officiële opening van de perronkap voor de stoomtrein van de VSM. Dit is het sluitstuk van het project Traverse in Dieren.

Traverse Dieren, een project van Provincie en gemeente, zorgt voor een betere doorstroming en een veilige stationsomgeving. Er kwamen een tunnelbak, parkeergarage, een passerelle en een nieuw ingerichte stationsomgeving. Tenslotte is nu ook de oude perronkap vervangen omdat deze aan vervanging toe was en niet paste in de nieuwe uitstraling van de Traverse. Daarnaast is er ook een nieuw hek met poort geplaatst bij het perron.

Gemeente Rheden was opdrachtgever voor de nieuwe overkapping die gebouwd is door Reinbouw uit Dieren. De ontwerper is van Architecten_Lab uit Deventer. Zij zijn o.a. ook verantwoordelijk voor de ontwerpen van het buspaviljoen, de zuidelijke fietsenstalling en de tunnelbak.

Wethouder Dorus Klomberg, verantwoordelijk voor project Traverse en wethouder Gea Hofstede van mobiliteit knipten samen het lintje door. Hierna genoten de aanwezigen van een hapje en drankje op het perron.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden