Jeugdzeillessen bij Watersport Vereniging De Engel

Foto: WSV De Engel

DE STEEG – Afgelopen zondag was de afrondende dag van de jeugdzeillessen bij Watersport Vereniging De Engel. In de gemeente Rheden worden door de vele sportverenigingen kennismakingslessen voor de jeugd georganiseerd. Ook WSV De Engel, uit De Steeg doet hier jaarlijks aan mee.

Tijdens de 8 lessen is door de cursisten kennis gemaakt met watersport. Op de oude IJsselarm hebben ze leren zeilen in de Optimist, een één mans zwaardbootje van 2 meter 30 lang. Een driehoekbaan, man overboord en aanleggen waren naast enkele vaarregels en schiemanswerk, de belangrijkste lesdoelen. Ook is er, op een windstille dag, met een oude reddingssloep, op de IJssel gevaren. Belangrijk om zien hoe groot de vrachtschepen zijn als je daar vaart en welke gevaren die met zich mee kunnen brengen.

Na het afsluitende examenspel, met ook enkele knopen en steken, bleek iedereen geslaagd voor de kennismakingscursus. De instructeurs zijn blij dat er weer meer bewoners van onze gemeente enthousiast zijn geworden voor de zeilsport! Ze zien komende jaar graag weer een groep nieuwe cursisten tegemoet die zich via “Sjors Sportief“ kunnen aanmelden.

Kijk voor meer informatie ook op: https://www.wsvdeengel.nl/

Jeugdzeillessen bij Watersport Vereniging De Engel - WSV De Engel

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden