Duurzaamheidsmarkt in de Bibliotheek Dieren zoekt deelnemers

Foto: Bibliotheek Veluwezoom

DIEREN – Heb jij een dienst, stichting, product of persoonlijke praktische tips voor een milieuvriendelijk leven en vind je het leuk om anderen te inspireren met jouw ervaringen? Meld je dan aan voor de duurzaamheidsmarkt in de Bibliotheek Dieren, die op zaterdag 9 oktober plaatsvindt.

Een kraampje bemensen op deze markt is gratis en bedoeld voor niet-commerciële initiatieven. De markt is de aftrap van een seizoen vol activiteiten over duurzaam leven rondom huis en tuin.

Duurzaamheidsmarkt

De Bibliotheek Veluwezoom wil samen met inwoners en lokale organisaties en initiatieven informatie en inspiratie bieden om het voor íedereen te eenvoudig maken om milieuvriendelijke keuzes te maken. Praktische tips meegeven aan bezoekers, zodat zij er thuis mee aan de slag kunnen. Zit je bijvoorbeeld in een actieve buurtvereniging die zich sterk maakt voor een groenere omgeving, of heb je persoonlijke ervaring met het aanleggen van een sedumdak, een warmtepomp, duurzame watersystemen of zonnepanelen, kun je vertellen over de kosten en de opbrengsten van milieuvriendelijke oplossingen voor je in je huis en/of tuin of heb je andere huishoudelijke- of tuintips die ervoor zorgen dat je bewuster en slimmer leeft? Dan zoeken wij jou voor de markt! Het gaat om ervaringen uitwisselen, kennis delen en gezamenlijk een volgende stap zetten.

Een kraampje bemensen?

De duurzaamheidsmarkt is zaterdag 9 oktober van 10.00 – 14.00 uur in de Bibliotheek Dieren. Een kraampje bemensen is gratis, en uitsluitend bedoeld voor niet-commerciële initiatieven. Wil je meer informatie of je aanmelden voor deelname? Neem dan contact op met Ilse Paulus, lees/mediacoach van de Bibliotheek Veluwezoom: 06 – 4429 4185 of [email protected].

Over het thema

Duurzaamheid is een breed begrip. Een actueel onderwerp dat in Den Haag, in Brussel én wereldwijd hoog op de agenda staat. Maar wat kun je er zélf eigenlijk mee? Dicht bij huis en in je eígen leven? Welke praktische voorbeelden van buurtgenoten, lokale initiatieven en organisaties inspireren jou om de wereld een beetje mooier te maken?

De Bibliotheek Veluwezoom informeert en inspireert je van september 2021 t/m mei 2022 met een gevarieerd programma voor iedereen die duurzamer wil leven rondom huis en tuin. Met (onder meer) een duurzaamheidsmarkt, tips om je tuin te vergroenen, om vitaal en gezond te blijven, verspilling tegen te gaan én met de bekende specialisten op gebied van weer, klimaat en duurzaamheid Margot Ribberink en Reinier van den Berg!

Meer informatie: www.bibliotheekveluwezoom.nl/thema

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen