Plaquette 100 jaar Strooien Dorp De Steeg

Foto: rheden.nieuws.nl

DE STEEG – Het Strooien Dorp bestaan 100 jaar in 2021. Een wijkje met bewoners die hart hebben voor elkaar, ze lopen niet elkaars deur plat maar als het nodig is staan ze voor elkaar klaar!

Ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan willen, de initiatiefnemers van dit project, bewoners graag een blijvende herinnering in de vorm van een plaquette waarop de originele tekening van het complex staat gemaakt door architect W.P Meyer in 1920. Tijdens Open Monumentendag op 11 september 2021 is iedereen welkom in het Strooien Dorp om te kijken naar foto’s van vroeger en nu- en om te luisteren naar verhalen.

Belangstellenden kunnen de originele papieren tekening bekijken. Als de benodigde cheques binnen zijn gaan ze over tot de aanschaf van een aluminium(weersbestendige)plaquette. Deze willen ze plaatsen in het grasveld voor het complex, zodat iedereen kan komen kijken & genieten van deze bijzondere architectonische woningen. Met dit initiatief willen ze niet alleen een blijvende herinnering aan dit mooie complex maar ook de sociale samenhang in de buurt vieren.

Zie ook: https://rheden.nieuws.nl/fotos/84610/de-steeg-het-stooien-dorp-fotos-renovatie-omd-2016/

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden