Katalysatordieven actief in Doesburg en Rheden

DOESBURG – In de nacht van zondag op maandag zijn er in de omgeving van de Kraakselaan in Doesburg meerdere katalysatoren onder auto’s vandaan gestolen. De politie startte maandag hiervoor een buurtonderzoek. In de omgeving van Doesburg/Rheden zijn in korte periode al zeker 18 katalysatoren gestolen.

De reparatiekosten lopen al snel op richting de 1600 euro per auto, zo meldt de politie.

In de omgeving van de Kraakselaan zijn meerdere agenten maandagmiddag huis aan huis gegaan voor het buurtonderzoek.

Bij tenminste drie auto’s is in de nacht van zondag op maandag de katalysator onder de auto vandaan gehaald. Deze mensen hebben aangifte gedaan bij de politie, de politie heeft aanwijzingen dat ook bij een vierde auto een katalysator gestolen is, maar hiervan hebben ze nog geen aangifte gehad. Tenminste één van de auto’s stond op de Kraakselaan in Doesburg, maar ook één op de Emmastraat. Beide voertuigen zijn later op de dag afgesleept door een bergingsbedrijf.

Autobedrijf Rheden

Bij een autobedrijf aan de Dorpsstraat in Rheden zijn recent ook nog veel katalysatoren gestolen, zo meldt de politiewoordvoerder, in totaal zijn hier ook 15 katalysatoren gestolen. Dit maakt het totaal inmiddels zeker 18 katalysatoren. Het schadebedrag loopt met deze gestolen katalysatoren al snel richting de €30.000.

3 minuten

Omwonenden vertellen dat ze niks hebben meegekregen wat er bij de auto is gebeurd. Één van de getroffen personen vertelde dat de reparatiekosten al snel oplopen naar de €1600. De politiewoordvoerder bevestigde dit, zij gaf ook aan dat de politie de daders heel graag wil aanhouden, maar daarvoor wel afhankelijk te zijn van alerte buurtbewoners. “De daders hebben drie minuten nodig om die katalysator onder de auto uit te halen. Om ze snel te kunnen pakken zijn wij afhankelijk van mensen die bij verdachte situaties direct 112 bellen en eventueel camerabeelden hebben of kunnen maken op dat moment. Ook mensen die beelden hebben via bijvoorbeeld een camerasysteem op hun deurbel verzoeken wij om deze met ons te delen.”

Daders

De daders in Doesburg verplaatsen zich in een Audi, zo meldt de woordvoerder. De politie heeft in Tiel bij een vergelijkbare situatie tenminste twee verdachten aangehouden. De daders in Tiel reden in een andere auto dan de daders in Doesburg, maar mogelijk behoren zij wel tot dezelfde bende of dezelfde dadergroep. De politie onderzoekt of ze deze zaken aan elkaar kan linken.

Videolink: https://we.tl/t-wZ3SGVxV3u

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Foto’s: Dennis van Bemmel – Persbureau Heitink

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen