Orgelconcert in de Grote of Martinikerk door Jetty Podt

Foto: Eut van Berkum

DOESBURG – Op donderdagavond 2 september 20:00 uur verzorgt Jetty Podt het voorlaatste concert in de serie van acht zomeravondconcerten, die StiDoMu (Stichting Doesburgse Muziekcultuur) in de maanden juli, augustus en september organiseert.

Jetty Podt is stadsorganist van Nijmegen; zij bespeelt het beroemde König-orgel (1776) in de Stevenskerk, dat door de Volkskrant op de zevende plaats van mooiste orgels in Nederland is gezet. Zij maakte meerdere cd-opnamen op dit orgel en maakte vele bijzondere programma’s rond het orgel, waarin ook literatuur, poëzie en samenwerking met lichtkunstenaars worden samen gebracht. Met het kamerkoor Capella Cumerana voert ze maandelijks de Choral Evensong in de Stevenskerk uit.

Jetty voert in Doesburg een programma uit over de rijke Duitse koraalkunst uit en gebruikt daarvoor de drie orgels die de Martinikerk rijk is. Op het intieme Freytag-orgel horen we Variaties van Pachelbel; op het heldere Flentrop-orgel klinkt een Passacaglia van Buxtehude en tenslotte speelt Jetty Podt werken van o.a. Liszt, Bach, Reger, Brahms en Mendelssohn op het magistrale grote Walcker-orgel.

Kaarten zijn alléén te bestellen, via www.stidomu.nl en kosten € 12,50. In verband met de Corona maatregelen is de kerk veilig ingericht voor 85 bezoekers, die op voldoende afstand kunnen genieten van de prachtige muziek en Martinikerk.

Het laatste zeer bijzondere concert in deze serie wordt gehouden op 9 september: organist Gijs van Schoonhoven begeleidt dan improviserend de vertoning van de beroemde film Pantserkruiser Potjomkin.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen