In gebruikname Waterpomp Dieren Noordoost

DIEREN – Zaterdag 4 september opende wethouder Dorus Klomberg van de gemeente Rheden samen met de kinderen van de Pijnboomhof in Dieren een waterpomp als afsluiting  van het project afkoppeling regenwater van het riool.

Nadat iniatiefnemer Jos Boon bij de gemeente een aanvraag had gedaan om bij de 32 bewoners van de Pijnboomhof het regenwater op te vangen in regentonnen kwamen er nieuwe ideeën naar voren. Namelijk wel de afkoppeling realiseren van het regenwater van het riool en ontstond het volgende plan:

Het regenwater dat op de betrating en daken van de Pijnboomhof valt verdwijnt niet in het riool maar stroomt via een aparte buis naar een wadi die aan het eind van het hofje is aangelegd. De bodem van de wadi bestaat uit een samen gesteld grondmengsel dat water doorlaatbaar is. Het grondmengsel is ook bedoeld om het water te filteren. Als bij langdurige regenval de wadi vol komt te staan dan loopt hij via een overstortput over naar de vijver. Totaal  is er in de Pijnboomhof nu 2618 m2 terreinoppervlak en 1622 m2 dakoppervlakte afgekoppeld. Hierdoor komt er bij iedere mm. Neerslag ruim 4 m3 regenwater in de wadi terecht en daarmee uiteindelijk in het grondwater en spoelt dus niet meer via het riool weg.

Dit kwam tot stand samen met gemeente en GWW Ingenieursbureau, Gebroeders Rijnveld en Wijkplatform Dieren Noordoost.

Als afsluiting van dit project opende wethouder Dorus Klomberg van gemeente Rheden samen met de kinderen uit de buurt een waterpomp, om mee te spelen door de kinderen maar ook voor de ouders om de gieter te vullen en om de planten in de tuin van water te voorzien. Dit deed hij door samen met de kinderen een grote doos van de pomp te halen. Wethouder Klomberg vulde vervolgens als eerste een gieter om vervolgens de planten in een tuin te begieten.

Na het officiële gedeelte kregen de kinderen allemaal een zakje met wat snoep en bellenblaas. Voor alle aanwonenden was er in de avond een gezellige barbecue met muziek. Voor de kinderen was er een springkussen om zich te vermaken.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden