Opening Expositie Septexovlep in Nieuwe Ruimte Velp

VELP – Zondag 5 september was de opening van de expositie ‘Septexovlep’ in Nieuwe Ruimte. Deze keer met de Kunstenaar van de Maand, de onnavolgbare Caroline Kortenhorst.

De opening vond plaats op het Guus Dijkhuizenplantsoen, deze keer met wat minder aanwezigen dan wij van een opening van Nieuwe Ruimte gewend zijn. Dit is waarschijnlijk toe te schrijven aan het zomerse weer en het feit dat het voor vele de laatste dag van de vakantie was. Aan Caroline Kortenhorst kan het in ieder geval niet gelegen hebben. Voor de opening klom zij, gehuld in een hoge, hoge hoed, op de daar aanwezige ping-pong tafel en bracht twee van haar gedichten ten gehore met veel passie. Waarbij de ene woordspeling de andere metafoor in hoog tempo opvolgde. Dit tot groot genoegen van het aanwezige publiek, dat in de volle zon, aandachtig luisterde.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Opening Expositie Septexovlep in Nieuwe Ruimte Velp

De expositie laat enkele van de befaamde hoofddeksels van Caroline zien, niet heel makkelijk draagbaar, maar prachtig om naar te kijken, als miniatuurwerelden op zich. Hiernaast zijn er meerdere pen- en potloodtekeningen te bewonderen, waarnaar de aanschouwer lang kan kijken en telkens nieuwe details en lagen kan ontdekken.

Zoals gebruikelijk koos de Kunstenaar van de Maand drie mede-exposanten uit. Caroline koos voor Renneke van der Linde, die de kijker meeneemt naar gefictionaliseerde plekken over de hele wereld, of juist dicht bij huis, in haar kleurrijke figuratieve schilderijen.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Opening Expositie Septexovlep in Nieuwe Ruimte Velp

Ook aanwezig is Renskej Moes, zij laat haar kleurige abstracte schilderijen zien. Het kwartet wordt compleet gemaakt door E. Pieterse, die enkele van zijn stalen sculpturen laat zien, naast tweedimensionaal werk op papier en linnen.

De expositie is afwisselend ingericht, alle kunst hangt ‘door elkaar’ waardoor de bezoeker steeds weer verrast wordt door het volgende werk, en kan pogen te ontwaren welk werk van welke kunstenaar is.

Waarlijk een expositie die door meer mensen gezien mag worden dan enkel de aanwezige van de opening, dus zeker het bezoeken waard. De expositie is elke zondag geopend van 12:00 -17:00 uur. Oranjestraat 36a te Velp. Een deel van de werken is ook te koop en de kunstenaars zelf zullen in veel gevallen ook aanwezig zijn om bezoekers te verwelkomen. De toegang is gratis.

Voor meer informatie zie:

En voor een eerder intervieuw dat wij hadden met Renneke van der Linden: https://rheden.nieuws.nl/nieuws/152560/de-nieuwe-ruimte-reeks-renneke-van-der-linden/

Opening Expositie Septexovlep in Nieuwe Ruimte Velp

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen