Nieuwe voorkant Sjorsboekje onthuld door wethouder Budel

Foto: Jikke Fotografie

DIEREN – Onder een groot applaus van leerlingen, ouders en leerkrachten onthulde Wethouder Budel van Cultuur en Sport de Doodle-tekening die voorop het Sjorsboekje prijkt! Kindcentrum LeerRijk is trots op het resultaat. Vlogger Luna mocht namens de bovenbouw het allereerste Sjorsboekje in ontvangst nemen.

De tekening van de bovenbouwleerlingen siert de voorkant van het boekje Sjors Sportief & Sjors Creatief die alle kinderen in gemeente Rheden deze week ontvangen. Voor het Sjorsboekje van dit seizoen maakte de hele klas samen een ontwerp onder begeleiding van kunstdocent Si-Moon. Luna Vink maakte samen met Fréderique Kroon een vlog over het creatief proces van het ontwerpen middels Doodling.

Dit jaar verschijnt de zesde editie van Sjors Sportief & Sjors Creatief. Ieder kind van groep 1 t/m 8 in gemeente Rheden ontvangt het Sjors Sportief & Sjors Creatief persoonlijk op school. Het boekje staat boordevol sportieve en creatieve workshops waar basisschoolleerlingen zich (vaak gratis) voor kunnen inschrijven. Een leuke manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in onze gemeente. Daarna kunnen ze kiezen voor een bepaalde sport of culturele cursus.

Wethouder Budel:

“Alle kinderen hebben talent, voor bijvoorbeeld tennis, gym, knutselen of tekenen. Maar hoe kom je daar nu achter? Dat kan via Sjors Sportief & Creatief. Een geweldige kans om goedkoop en in korte tijd een nieuwe hobby te ontdekken. En voor degenen met een kleine(ere) beurs heeft de gemeente mogelijkheden om dat toch mogelijk te maken. Dus…ga erop uit en pak die kans!”

De online inschrijving start op dinsdag 14 september om 14.30 uur via de website www.sjorssportief.nl. Middels de Sjorsboekjes zetten Cultuurbedrijf RIQQ, Sportbedrijf Rheden en Bibliotheek Veluwezoom en gemeente Rheden zich in om kinderen in aanraking te brengen met sport en cultuur.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden