Langdurig zorgen voor een naaste, thema mantelzorgcafé in Rheden

Foto: MVT Rheden - Rozendaal

RHEDEN – Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met mantelzorg: je bent mantelzorger, je wordt mantelzorger of je (hebt) in de toekomst hulp van een mantelzorger nodig.

Mantelzorgers zorgen soms 24 uur per dag. En soms duurt dit een aantal jaren.

Mantelzorg komt meestal voort uit een persoonlijke relatie die iemand heeft met een zorgvrager. Deze persoonlijke relatie zorgt ervoor dat het veel voldoening kan geven, maar ook dat het heel moeilijk is om je grenzen aan te geven en om bijvoorbeeld anderen toe te laten. Veel mantelzorgers worstelen hiermee.

In het mantelzorgcafé op maandagmiddag 27 september zal Dorothee Gassen vertellen over haar persoonlijke ervaring met langdurende mantelzorg. Haar man werd getroffen door een ongeneeslijke ziekte. Zij vertelt over hoe zij samen met haar man deze weg is ingegaan. De mantelzorg ontwikkelde zich van lichte belasting naar een zware belasting en soms overbelasting.

Ook deelt zij haar ervaringen over wat ze ervan heeft geleerd en hoopt andere mantelzorgers tips mee te kunnen geven. Voor wie dit wil is er voldoende ruimte om vragen te stellen en met elkaar van gedachten te wisselen. Na afloop is er de mogelijkheid om na te praten onder het genot van een drankje en hapje.

Het mantelzorgcafé vindt plaats in Bezoekerscentrum Veluwezoom aan de Heuvenseweg 5a te Rheden. De zaal is om 13.30 uur open en het programma begint om 14.00 uur. De middag eindigt om 16.30 uur. Deelname is gratis.

Wilt u het mantelzorgcafé bezoeken dan dient u zich aan te melden. Afhankelijk van de op dat moment geldende maatregelen kan het aantal bezoekers aan een maximum zijn verbonden. Aanmelden kan tot en met 24 september bij MVT (loket voor mantelzorg en vrijwillige thuishulp) op werkdagen tussen 9.30 -11.30 uur telefonisch 026 3707070 of via [email protected] Is er opvang thuis of vervoer nodig dan kan dit bij aanmelding worden overlegd.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden