Op- en afritten A348 Rheden ruim 3 weken dicht!

Foto: gemeente Rheden

RHEDEN – Het kruispunt Oranjeweg – IJsselsingel – Laakweg in Rheden is van maandag 4 oktober tot vrijdag 29 oktober afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Ook op de aansluiting met de A348 is dan geen verkeer mogelijk, de op- en afritten zijn afgesloten.

Moet u toch in Rheden zijn? Neem dan de afslag Velp of De Steeg op de A348 en ga binnendoor naar Rheden, let daarbij wel op uw snelheid.

Op het kruispunt worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd om de nieuwe dorpsentree te realiseren. Deze werkzaamheden maken ook onderdeel uit van de aanleg van het nieuwe Dorpspark De Laak in Rheden. In juli is NTP Infra in opdracht van de gemeente Rheden gestart met de aanleg van het nieuwe Dorpspark De Laak. De eerste werkzaamheden rondom het kruispunt Oranjeweg – IJsselsingel – Laakweg zijn al in uitvoering.

Om de nieuwe dorpsentree met de aansluiting op de A348 te realiseren wordt het kruispunt helemaal afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. En daarmee zijn ook de op- en afritten van de A348 niet te gebruiken. Fietsers en voetgangers kunnen wel gebruik blijven maken van het kruispunt, zij kunnen ook gebruik blijven maken van het fietspad dat langs de IJssel naar bijvoorbeeld het pontje richting Lathum en naar de Velperwaarden loopt.

Aanleg recreatief pad uitgesteld

Eén van de onderdelen van het nieuwe Dorpspark De Laak is de aanleg van een recreatief pad en voetgangersbrug. Hiervoor moet De Laak verder worden uitgediept. Als gevolg van de hoge waterstand in De Laak kunnen deze werkzaamheden nu niet plaatsvinden. Zodra De Laak weer droogvalt starten ook deze werkzaamheden.

Kijk voor meer informatie en het masterplan op wwwrheden.nl/zuidflank.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen