Dankzij ‘Heel Velp Schoon’ en World CleanUp Day Velp weer een stuk schoner

VELP – Zaterdag 18 september was het World Cleanup Day. Ook in Velp werd door veel vrijwilligers de dag besteed aan het schoonmaken van Velp onder de titel ‘Heel Velp Schoon!’

In Velp is er een initiatiefgroep Heel Velp Schoon, gestart die met hulp van vrijwilligers zwerfafval in hun dorp gaan opruimen. Initiatiefnemers Marieke van Zwoll en Jan Peter Hop gaan regelmatig in de maand zwerfafval opruimen. Zij zoeken ook hier nog wat vrijwilligers voor, dus niet alleen op World CleanUp Day.

Nadat Marieke van Zwoll alle vrijwilligers hartelijk welkom had geheten en al vast bedankte voor hun komst gaf zij het woord aan de wethouder Dorus Klomberg. “Ik ben blij het startschot te mogen geven van World Cleanup Day en natuurlijk blij dat er een initiatiefgroep Heel Velp Schoon is opgezet die zich gaat inzetten voor een schoner Velp. Niet alleen vandaag maar regelmatig op een vrije zaterdag. Ik steun van harte dit mooie initiatief en ben blij dit officieel te mogen openen door het aansnijden van een heerlijke taart.”

Nadat iedereen van een stukje taart en koffie of thee had genoten werden de plastic vuilniszakken, handschoenen en de grijpstokken uitgedeeld en vertrokken er 24 vrijwilligers in ploegjes de wijken in om een uur of twee later terug te keren met vele zakken zwerfafval.

Het was een zeer geslaagde actie, mede door de grote opkomst en het prachtige mooie weer.

Voor meer informatie of aanmelden als vrijwilliger kijk via: [email protected] of bel 06 – 2237 2606.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden