Met het programma perspectief voor jeugd Jongeren uitdagen

Foto: perspectief voor jeugd

RHEDEN – De uitbraak van het coronavirus heeft veel invloed gehad op het leven van de Rhedense jeugd. Met het programma perspectief voor jeugd heeft de gemeente Rheden samen met Incluzio Rheden en Spectrum deze kans gepakt om jongeren uit te dagen binnen het Project Jong en Meer.

Jongeren krijgen binnen dit project de kans om zichzelf te ontwikkelen en iets te organiseren voor hun omgeving. Weer perspectief vinden! Het doel was om 100 jongeren te bereiken in 12 weken. Dat dit een pittige klus was wisten ze van te voren.

Zelf activiteiten organiseren

Jongeren gaven aan dat ze graag zelf de regie hadden over de uitvoering van hun ideeën. Aangezien de regie in coronatijd ver te zoeken was voor jongeren, moest jongerenparticipatie een belangrijk plek krijgen binnen dit project. Met de juiste begeleiding zelf bepalen wat er nodig is voor de vereniging, de buurt of de gemeente.

Iets doen voor een ander, je talenten ontwikkelen, anderen ontmoeten en iets tofs organiseren voor je buurt, daar draaide dit project om.

Jongeren kregen een budget en een training

De jongeren hebben tijdens dit traject aan hun eigen ontwikkeling gewerkt. Ze hebben tijdens de training lifeskills ontwikkeld zoals plannen, organiseren, presenteren, samenwerken, en communiceren. Met het budget hebben de jongeren zich ingezet voor de samenleving door bijvoorbeeld een speurtocht te organiseren voor senioren van Beverode of een seizoensafsluiting voor de volleybalvereninging. Een groep jongeren heeft een dagstart georganiseerd voor jongeren, om gezamenlijk de dag te beginnen om een dagritme te behouden in corona tijd.

Het was super gaaf! Door corona heeft iedereen moeilijke tijden gehad. Zo hebben we er samen toch iets leuks van gemaakt.

Er hebben in het totaal 105 jongeren meegedaan aan Jong en Meer. Deze jongeren hebben zich actief ingezet voor de Rhedense samenleving. De organisatie is ontzettend trots op deze maatschappelijk betrokken jongeren.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden