Burgemeester Carol van Eert hijst de Global Goals vlag

Foto: gemeente Rheden

GEMEENTE RHEDEN – In 2015 heeft de Verenigde Naties wereldwijde doelen vastgesteld voor een mooiere en betere wereld; de zogenaamde Global Goals. Omdat het de 6e verjaardag is, wappert vrijdag 24 september de Global Goals vlag op het gemeentehuis en bij alle andere gemeenten in Nederland.

De Global Goals geven richting aan de ontwikkeling van duurzaamheid in de wereld, waaronder een einde maken aan armoede en ongelijkheid en het tegengaan van de klimaatverandering.

Global Goal gemeente

Rheden is er trots op een Global Goal gemeente te zijn door het omarmen van deze doelen en het leveren van een bijdrage aan een leefbare en veilige omgeving en het bestrijden van klimaatverandering. Verschillende projecten en activiteiten in de gemeente Rheden geven daar invulling aan. Kijk voor meer informatie www.rheden4globalgoals.nl

Samenwerking

In 2019 mocht wethouder Dorus Klomberg de prijs in ontvangst nemen voor de meest inspirerende Global Goals gemeente van Nederland. De jury was lovend over de wijze waarop de gemeente Rheden dit naar haar inwoners, ondernemers en onderwijs vertaalt. In het juryrapport staat dat de gemeente Rheden zelfs wereldwijd als een ‘best practice’ kan worden gezien. Bijdragen aan duurzame ontwikkelingsdoelen is niet iets wat de gemeente alleen kan realiseren. Dit is slechts mogelijk in goede samenwerking met lokale partners. De komende week besteedt de gemeente Rheden extra aandacht aan bedrijven/organisatie die een voorbeeld zijn op het gebied van de Global Goals.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden