Oktober is Stoptober: Zoek een stopmaatje en doe mee!

Foto: www.stoptober.nl

GEMEENTE RHEDEN – In oktober is het alweer voor de achtste keer Stoptober. De maand waarin meer dan 50.000 mensen de uitdaging aangaan om te stoppen met roken. Inmiddels is deze actie zo groot geworden dat er op 1 oktober meer mensen stoppen met roken dan op 1 januari. Samen stoppen is eenvoudiger en werkt beter. Zoek daarom een stopmaatje en doe mee!

Stoptober

Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober. Dit jaar zijn onder andere Hans Klok, Patricia Paay ambassadeurs en stoppen zij als bekende Nederlanders met roken in oktober. Via de app van Stoptober ontvang je elke dag positieve berichten die je aanmoedigen en helpen om vol te houden. De app houdt bijvoorbeeld bij hoeveel geld je bespaart. Het is ook mogelijk om via mail begeleid te worden.

Via Stoptober heb je ook toegang tot een grote online community. Op Facebook, LinkedIn, Twitter, TikTok en Instagram blijf je in contact met je medestoppers en vind je afleiding en support. Deel je eigen ervaringen, lees hoe het andere stoppers vergaat en ervaar de kracht van samen stoppen. Op www.stoptober.nl vind je alle informatie.

Aandacht voor gezondheid in Preventie akkoord

Verschillende zorg- en welzijnsorganisaties hebben samen met de gemeenten Rheden en Rozendaal de afgelopen maanden gewerkt aan een Preventie akkoord voor Rheden en Rozendaal. Met als doel om samen met inwoners te werken naar een gezonde samenleving. Eén van de thema’s uit het akkoord is een gezonde leefstijl. Roken, en bijvoorbeeld ook alcohol en overgewicht, zijn drie grote veroorzakers van ziekten. Stoptober is een initiatief dat bijzonder goed aansluit op de doelen van het akkoord waaraan wordt gewerkt.

Gea Hofstede, wethouder gezondheid, roept daarom op een stopmaatje te zoeken en mee te doen.

“Stoppen met roken is moeilijk. Voor de één is het een manier om een momentje rust te pakken, voor de ander een guilty pleasure. Zoek daarom een maatje om samen te stoppen en vraag familie of vrienden om je te steunen. Samen werken aan je gezondheid maakt het misschien een beetje makkelijker en Stoptober is daar een mooie manier voor. Succes!”

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden